Eylül ortasında sıcaklıklar hızla düşmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, çarşamba akşamından itibaren kente Balkanlar üzerinden serin ve yağışlı havanın giriş yapacağını duyurdu. Hava sıcaklıklarının 26-29 derecelerden 20-23 derece aralığına gerilemesi, yer yer kuvvetli sağanakların etkili olması bekleniyor.
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise özellikle Anadolu’nun doğusu ve Karadeniz’in iç kesimleri için dikkat çekici uyarılarda bulundu. Şen, perşembe gününden itibaren Erzincan, Erzurum ve Gümüşhane gibi şehirlerde sıcaklıkların 7 ila 10 derece birden düşeceğini belirterek, hafta sonu Doğu Karadeniz’in yüksek yaylalarında kar yağışı görülebileceğini ifade etti.
Uzmanlar, ani sıcaklık değişimleri nedeniyle vatandaşların hazırlıklı olmasını ve özellikle hafta sonu Doğu Anadolu ile yüksek rakımlı bölgelerde olası kar yağışına karşı dikkatli davranılmasını öneriyor.