İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki B.T'nin akran zorbalığına uğrayarak okul çıkışında 10 kişilik bir grup tarafından darbedildiği iddia edildi. Olayla ilgili disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi. 

Karşıyaka ilçesinde Emine Lahur Ortaokulu'nda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi B.T'nin okul çıkışı akran zorbalığına uğradığı öne sürüldü. 

İddiaya göre, 12 yaşındaki kız çocuğu, sokak ortasında bir grup tarafından darbedildi.

OLAY ANI KAMERAYA YANSIDI

Olay anı bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülerde kalabalık bir kız çocuğu grubunun B.T'yi ortaya alıp dövdüğü anlar yer aldı.

"ARTIK KORKUYORUM SOKAĞA ÇIKARKEN"

Akran zorbalığına uğrayan B.T., yaşadıklarını anlattı.

B.T., "Okul çıkışı bir tane kız geldi adı E. ve elini omzuma attı. Biraz ilerledikten sonra arkasındaki kuzenlerini gösterdi. Bir süre sonra etrafımı sardılar. Biraz konuştuktan sonra da saldırdılar. Hem okula yeni geldiğim için hem de sınıftan bir arkadaşı kıskandılar benden o yüzden oldu. Boynum ağrıyor, artık korkuyorum sokağa çıkarken." dedi.

"KİMSENİN ÇOCUĞU, KİMSENİN BOKS TORBASI DEĞİL"

B.T'nin annesi Fatma Sivrikaya, yaşanan olayı öğrendikten sonra büyük bir şok yaşadığını belirterek şunları söyledi: 

"Görevim dolayısıyla Manisa'dan buraya geldim. Ayın 8'inde kızımı okula kaydettirdik. Ayın 11'inde bu olay oldu. Ben devlet tiyatrolarında güvenlik olarak çalışıyorum. Orada çalıştığım esnada kızım beni aradı. 'Anne, beni sıkıştırdılar' dedi. Ama ben böyle ciddi bir olay olduğunu düşünmediğim için yine de izin aldım, geldim. Bu kadar ciddi bir olay olduğunu bilmiyordum. Ondan sonra videolara baktım. Arkadaşlarını aradım hemen. Bir tane kız arkadaşı, küçük o daha. Hemen onu aradım. Dedim, 'Video varmış, hemen bana atman lazım, delil olarak kullanacağız.' Videoyu görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Kişi kişiye kavga etseler, tek tek kavga etseler bu kadar önemsemezdim. Ama tek başına hepsi birden kızıma çullanmış, 10 kişiye yakın. Bunlar hakkında şikayetçi de oldum. Videoda ismini bilmediğim, bulunabilecek diğer kişiler varsa onlardan da şikâyetçiyim. Kimsenin çocuğu sahipsiz değil. Ben bu çocuğu sokakta bulmadım, tek başıma büyüttüm. Yıllarca o çocuk için emek çektim. Gündüz bir otelde, gece bir otelde baristalık yaparak büyüttüm ben o çocuğu. Kimsenin çocuğu kimsenin oyuncağı değil, kimsenin çocuğu kimsenin boks torbası da değil."

DARP RAPORU ALINDI

Yaşananların ardından yasal süreci başlattığını belirten Sivrikaya, "Darp raporu aldım, suç duyurusunda da bulundum. Okulla da irtibat halindeyim, şu an disiplin soruşturması devam ediyor. Benim çocuğum daha 4 gün oldu bu okula başlayalı. Nasıl bir nefret olmuş olabilirdi bu şeyi yaptılar, bilmiyorum. Yakın zamanda Ahmet Minguzzi'yi kaybettik. Ya benim çocuğum da orada vefat etseydi bana aynısını geri verebilecekler miydi?" diye konuştu.

Anne Sivrikaya, daha önce de büyük bir acı yaşadığını dile getirerek, "2024'te bir bebek kaybettim. 8 aylık bebeğimi kaybettim. Ya onu da kaybetseydim bu benim ikinci acım olacaktı. Ben daha önce evlat kaybetmiş bir anne olarak zaten o hissi iyi biliyorum. Eşim de ikinci bebeği kaybetseydim beni nasıl toparlayacaklardı? Benim çocuğum okulla ev arası 200 metre. 200 metrede çocuğumun can ve mal güvenliğini koruyamadılar. Buna kızıyorum. Yanında koskoca kahve var, kahvede kocaman izbandut gibi insanlar var. Ben kadın başıma savunurdum o çocuğu, siz erkek olarak savunamadınız. Yazıklar olsun gerçekten." ifadelerini kullandı.

"BELKİ ONLAR OLMASAYDI ÇOCUĞUM HAYATTA DEĞİLDİ"

Olay yerine müdahale eden vatandaşlara teşekkür eden anne, "Bir tane bayan ve taksici bir beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Belki onlar olmasaydı benim çocuğum şu an hayatta bile değildi. Aldığı darbeleri hepiniz gördünüz." dedi.

 

Yorumlar 32 Yorum Var
  • 6284 Beka Sorunudur 22.10.2025 19:18
    Dipnot; "....Ben kadın başıma savunurdum o çocuğu, siz erkek olarak savunamadınız." demiş kahvede oturan erkeklere tepki olarak. Ama bilmiyor ki, gelinen noktada artık erkeklerin sapık damgası yemek korkusuyla, yardım maksatlı dahi olsa, hiç bir kadına kıza yaklaşmak dahi istemediğini. Şahsen ben, yanlış anlaşılır diye , artık hiçbir çocuğun başını bile okşamıyorum.
  • Misafir 22.10.2025 17:38
    Kavgaya bilerek ve isteyerek dahil lan öğrencimize saldıranların Siciline işlesin ve bir daha kamu işlerinde çalışamasınlar.
  • Fatma sivrikaya 19.09.2025 00:01
    Başta diğer aileler aile ve sosyal politikalar bakanlığı yetkilileri emniyet güçleri savcılık milli eğitim bakanlığı cimer hepsine tek tek başvuru yaptım adalet mezunuyum tüm sürecin takipçisiyim avukatımız var eğer gerekli cezayı almazlarsa mahkeme sonucunda o zaman gereğini yapacağım
  • Fatma 18.09.2025 23:55
    Çocuklar okuldan atıldı aile ve sosyal politikalar bakanlığı yetkilileri aileleri araştırıyor izmir karşıyaka adliyesinde şuan dosyamız adli süreç devam ediyor F.S Berre nin annesiyim (darp edilen çocuk)
  • Adınız 17.09.2025 03:42
    Bunu yapan çocuklar ailesinden alınıp yurda verilsin.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek