İletişim Başkanı Duran, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ilk andan itibaren Filistin'in, Gazze'nin, hakkın ve hakikatin arkasında durduğunu, tüm mekanizmaları harekete geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Dün olduğu gibi bugün de, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanması, insani yardımların bir an önce ulaştırılması ve 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğü haiz, bağımsız bir Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi, en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu başta olmak üzere uluslararası her toplantıda, ikili görüşmelerinde ve telefon diplomasisinde hep Gazze'yi her merkeze almıştır. Geçtiğimiz pazartesi günü, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi, Katar'ın çağrısı ve Türkiye'nin desteğiyle Doha'da toplandı. Sayın Cumhurbaşkanımız burada da gerçekleştirdikleri hitaplarında, 'Diplomatik gayretlerimizi İsrail'e yaptırım uygulamalarının artması için yoğunlaştırmalıyız' mesajını verdi. Doğrusu bu orada verilen en güçlü mesajdı."
"YOĞUN DİPLOMASİ FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR"
Duran, Türkiye'nin, bir yandan yoğun diplomasi faaliyetleri yürütürken öte yandan insani yardımlar konusunda da üstün gayret sarf ettiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AFAD, Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı gibi devlet kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, sahadaki tüm engelleme ve zorluklara rağmen Filistinlilere çare olmak için seferber olmuş durumda. Yaklaşık 2 yıldır süren bu soykırımda, Türkiye olarak Gazze'ye 100 bin tondan fazla insani yardım ulaştırdık. Türkiye'nin yardımları, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) verdiği desteklerle 40 milyon doları aştı. Fakat burada üzülerek belirtmeliyim ki Gazze'ye yapılan yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının önünde hala ciddi engeller bulunuyor. İsrail insani yardım mekanizmalarını işlemez hale getirmek için barbarca tavrını sürdürüyor. Uluslararası toplumun tutarlı ve etkili bir insani yardım rejimi tesis etmesi artık ertelenemez bir sorumluluktur."