İstanbul’da akılalmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. 69 yaşındaki Nuriye Nevra O., kendisini “MİT Daire Başkanı” olarak tanıtan şüpheliye kanarak yaklaşık 20 milyon lirasını kaptırdı. Tele-dolandırıcılar, yaşlı kadına “ByLock kullanıyorsunuz, FETÖ’ye yardım suçlusunuz ama mağdur olduğunuzu biliyoruz” diyerek güvenini kazandı. Ardından, sözde kendisini korumak için parasını teslim etmesi gerektiğini öne sürdü.

Dolandırıcıların kullandığı yöntem pes dedirtti. Yaşlı kadına, “Paraları poşete koyun, Baharistan Sokak ile Gazievrenos Caddesi kesişimine bırakın. Oraya tipsiz bir arkadaşımız gelecek, korkmanıza gerek yok” sözleriyle talimat verildi. İki farklı günde buluşmaya giden kadın, toplamda 20 milyon TL’yi elden teslim etti.

Şikâyet üzerine harekete geçen polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin Bozan Y. olduğunu tespit etti. Taksi şoförünün de teşhis ettiği zanlı gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık, Bozan Y. hakkında “kamu görevlisi gibi tanıtıp dolandırıcılık” ve “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” suçlarından 5 ila 14 yıl hapis cezası talep etti.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek