Hamas, İngiltere, Kanada ve Avustralya’nın Filistin Devleti’ni tanımasını “önemli bir adım” olarak nitelendirerek, bu kararın Gazze’de süren “soykırımın” sona erdirilmesine yönelik somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini açıkladı. Açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak zorla yerinden etme ve katliam politikaları yürüttüğü vurgulandı.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul ise tanımayı “Filistin’in özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde tarihi bir aşama” olarak değerlendirdi. Fetih’in yazılı açıklamasında da kararın, uluslararası hukuk ve adalet ilkeleri açısından Filistin halkının haklarının teyidi anlamına geldiği kaydedildi.

Her iki hareket de dünyaya çağrı yaparak, Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar işgalin sona erdirilmesi, İsrail’in tecrit edilmesi ve Filistin halkının meşru mücadelesine destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar 0 Yorum Var