Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenledikleri saldırılar ve insani yardım girişine yönelik engellemeler nedeniyle insanlık felaketinin yaşanmasına neden İsrail'in Başbakanı Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda tepkiyle karşılaştı.

SALON BÜYÜK ÖLÇÜDE BOŞALDI

Netanyahu, BM 80. Genel Kurulu'na hitap etmek için salona girdiğinde, çok sayıda ülke temsilcisinin salonu terk etmeye başladığı ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü.

Binanın girişindeki bazı protestocular da içeri giren ülke delegasyonlarını "Neden Netanyahu'yu dinlemeye gidiyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Gazze Şeridi'nde soykırıma varan saldırıları sürdürdüğü için uluslararası baskıyla karşı karşıya olan İsrail Başbakanı, konuşmasına protestolar nedeniyle bir süre başlayamazken hitabı sırasında salondan uğultuların yükseldiği duyuldu.

Netanyahu konuşurken İran heyeti de İsrail'in İran'a saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarını masaya bırakarak salonu terk etti.

Netanyahu, konuşmasında Gazze, Lübnan, Yemen ve Suriye'ye yönelik İsrail'in düzenlediği saldırılara işaret ederken İran'ın tüm dünya için tehdit olduğunu, İran'a yönelik saldırılarının meşru olduğunu savundu.​​​​​​​

Yorumlar 128 Yorum Var
  • Ebru 02.10.2025 10:21
    Amerikanın İsrail die bir ülke olması hata şehirleri yerle bir olsun inşallah can çekişsinler çocuk katilleri
  • Şükür 27.09.2025 16:23
    israiliin başındaki cani bebek katili seni oraya davet eden hainler de suç ne diyec en nasıl katliam yaptığınımı anlatacaksın
  • Vatandaş 27.09.2025 16:18
    21. YY hitleri Netenyahudur
  • Misafir 27.09.2025 02:19
    Bu katili nasıl bmk üsünde konuşturuyorlar anlaşılır gibi değil aslında bu katil tutuklanmadı gerekmezmi.
  • KARGA 27.09.2025 00:32
    ..... Kürsüye Çıkman Bir Şey İfade Etmez . ..Salondakiler Koyun Sürüsü Zanma. Onlar İnsanı Dinlerler . Senin Gibi İnsan Görünümlü Malukatı Dinlemezler . Anlamadınmı ..?
Daha fazla yorum görüntüle