Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Londra yönetiminin Filistin’i resmen tanıma kararından dolayı mevkidaşını tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye-İngiltere ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda iki devletli çözüm yönünde atılan adımların önemine dikkat çekerek, İngiltere ve Fransa gibi BM Güvenlik Konseyi üyelerinin Filistin’i tanımasının tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Filistin meselesinde oluşan uluslararası destek ivmesinin korunması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, yalnızca diplomatik baskıyla değil, somut tedbirlerle de Netanyahu hükümetinin durdurulmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar 0 Yorum Var