Borsa İstanbul, bazı hisse senetlerine yönelik geçici işlem kısıtlamaları getirdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, ALKA, ALKIM, PCILT, RUZYE ve ETYAT paylarına ilişkin yeni tedbir kararları alındı.

ALKA’da Brüt Takas Uygulaması

Alkim Kağıt (ALKA) paylarında, 28 Ekim 2025 tarihli işlemler dahil olmak üzere seans sonuna kadar brüt takas yöntemi uygulanacak. Bu kapsamda, ALKA hisselerinde tüm işlemler sadece brüt takas kuralı çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Üç Hisseye Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı

Alkim Alkali Kimya (ALKIM), PC İletişim Medya (PCILT) ve Ruzy Madencilik ve Enerji (RUZYE) hisselerinde ise 28 Ekim 2025'e kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. Bu hisselerde yatırımcılar yalnızca nakit alım-satım gerçekleştirebilecek.

ETYAT’a Emir Paketi Tedbiri

Borsa İstanbul’un açıklamasında ayrıca, ETYAT paylarının da aynı tarihe kadar emir paketi tedbiri ile işlem göreceği bildirildi. Bu uygulama kapsamında, hisse senedi işlemleri belirlenen emir paketi kriterleri doğrultusunda yapılacak.

Yorumlar 0 Yorum Var