Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Gazze'ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu aktivistlerine "terörist" diyen İsrail'e sert çıktı: "Asıl büyük terörist onlar. Silah taşımıyor, insan öldürmüyorlar. Buna nasıl terör diyebilirler?"
İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki ablukayı kırmayı ve bölgeye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırı ve filodaki aktivistleri gözaltına alması, uluslararası alanda tepkilere neden olmaya devam ediyor. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir'in, alıkonulan aktivistleri Ketziot hapishanesine götürülmeden önce ziyaret ederek "Sizler teröristsiniz" şeklinde hakaretlerde bulunması ise tansiyonu daha da yükseltti. Tepkilere Sumud Filosu'nda 27 vatandaşı bulunan Malezya da katıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malezya Başbakanı Enver İbrahim, İsrail'in bu tutumunu sert bir dille eleştirdi.
"ASIL BÜYÜK TERÖRİST ONLAR"
Malezya Başbakanı Enver İbrahim, bir muhabirin "Filistin davasının terör olarak etiketlendiği söyleniyor. Bu konuda biraz yorum yapabilir misiniz?" sorusuna cevap verdi. İbrahim, bu tür etiketlemelerin İsrail tarafından yapıldığına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu elbette, sesler kimden geliyor! İsrail teröristlerinden. Yani asıl büyük terörist onlar (bunu yapıyor). Onlar (Sumud Filosu) silah taşımıyor, insan öldürmüyor. Gıda, içecek ve ilaç getiriyorlar. Buna nasıl terör diyebilirler? Bu çok terbiyesizce bir ifadedir."
ENVER: ZALİM SİYONİST REJİM
Sosyal medyadan da açıklama yapan Enver şu ifadeleri kullandı:
İsrail Siyonizminin, küresel Sumud Filosu insani misyon güçlerini terörist olarak etiketlemesi vahşicedir ve tamamen dayanaksızdır.
Gerçek şu ki, bu filodaki gemiler hiçbir silah taşımamaktadır. Aksine, zalim abluka altında acı çeken Gazelilerin acilen ihtiyaç duyduğu gıda, içecek ve ilaçlarla yüklüdür.
Asıl teröst, silahsız sivilleri baskı altına alan, öldüren ve ihtiyaç sahibi Gazelilere insani yardımın ulaşmasını engelleyen İsrail rejiminin kendisidir.