Gazze'de yaşanan insanlık dramı başka bir boyuta taşındı.
İsrail'in saldırıları altında kalan bölgede şartlar günden güne ağırlaşırken İsrail'in soykırımına dünyadan da tepkiler gelmeye devam ediyor.
Son olarak Manchester City'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Pep Guardiola'dan önemli bir açıklama geldi.
İSPANYOLLARI FİLİSTİN MİNTİNGİNE ÇAĞIRDI
Guardiola, İspanya'nın Barcelona kentinde bugün düzenlenecek gösterilere katılım çağrısında bulundu.
Guardiola, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, "Binlerce çocuk öldürüldü ve başkaları aynı kaderi yaşayabilir. Gazze harap, insanlar yiyecek, içme suyu ve ilaç bulmak için perişan durumda" ifadelerini kullandı.
"SOKAKLARA DÖKÜLECEĞİZ"
Sivil toplumun organize olarak harekete geçmesinin ve hükümetlere baskı uygulamasının hayat kurtarabileceğini belirterek Barcelonalıları gösterilere katılmaya davet eden teknik direktör şunları kaydetti:
"Binlerce çocuğun öldüğü ve daha nicelerinin de ölmeye devam edebileceği canlı bir soykırıma tanıklık ediyoruz. Bugün soykırımın sona ermesini talep etmek için sokaklara döküleceğiz."
Daha önce Eski Fransız futbolcu ve aktör Eric Cantona, FIFA ve UEFA’nın İsrail'in müsabakalara katılmasına izin vermesini kınarken "Soykırım olarak tanımlanan bu saldırı başladığından bu yana 716 gün geçti, İsrail hala futbolun bir parçası" ifadelerini kullanmıştı.
Gazze'ye verdiği destekler ile bilinen Guardiola, bu çağrısıyla gönülleri bir kez daha fethetti.
-
fethiyeli OSMAN
06.10.2025
09:24
Bu gerçekten vicdan sahibi INSANLAR inşaallah tarihinde ALTIN harflerle yazacağı yiğitler.Bizler hakla tanışmasını ve şahadetle şereflenmesini Rabbimden dileriz.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Misafir
05.10.2025
06:58
Kralsın pep Allah Seni İslamla Şereflendirsin
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Haktan
04.10.2025
23:17
Adamsın sen Pep adam!
Beğen
/ 10 kişi beğenmiş
-
diyarbakırlı
04.10.2025
23:17
Allah sana İslamı bahşetsin ne diyeyim kendine müslüman deyip ses çıkarmayanlar boylota uymayanlar utanır mı acaba
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
-
Vatandaş Can
04.10.2025
21:42
Ey İst, r.@il! Bu mücadele böyle bitmeyecek. Allah insanlara insanlığa, bu katliamı ve soykırımı unutturmasın inşallah. Bunun bedelini en ağır şekilde hem de dünyada ödemezsen yazık bizim insanlığımıza.
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle