Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi'ne konuk oldu, Bakan Tekin okullardaki kaynak kitaplar hakkında konuştu Bakan Tekin "Biz çocuklarımızın ilave hiçbir şeye ihtiyaç duymaması için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bizim şu anda okullarımızda öğretmenlerimiz ders anlatıyorlar, liselere giriş sınavını biz yapıyoruz, üniversiteye giriş sınavını ÖSYM yapıyor. Bu sınavları bizim kitaplarımızdan, müfredatımızdan hazırlıyorlar. Sınavı da biz yapıyoruz. 

ÖSYM başkanımızla da biz yakın görüşüyoruz.

Bakanlığın uygulamaya çalıştığı metodoloji ile uyumlu mu bunu bilmiyoruz ancak birileri bunu lanse ediyor. 

Gittiğimiz her yerde öğretmenlerimizden rica ediyoruz. Öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki 15 yıl önce çıkartılmış bir kitabın kapağı değiştirilip piyasaya sürülüyor. 

Bir veli eğer şunu diyorsa, "Çocuğum okula gidiyor, desteğe ihtiyacı var". Çok kolay bizim okullarımızda destekleme kurslarımız var. 

İlave materyale ihtiyacı olanlar. Bizim EBA'da bu yıl başlattığımız her düzeyde çocuğumuz için onlarca materyal var. 

MEBİ uygulamamız yapay zeka destekli olarak, Türkiye'de en çok indirilen uygulamalarımızdan biri. Çocuğumuz MEBİ'de herhangi bir soruyu çözüyor, yanlış cevap verdi, yapay zeka onu yönlendiriyor. "Sizin 9. sınıftaki şu konuda eksiğiniz olabilir." gibi yönlendirmede bulunuyor." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var