Gazze'de yaşanan insanlık dramının yıl dönümünde, Konya’dan dünyaya güçlü bir mesaj verilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla, 7 Ekim 2023’te başlayan İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının yıl dönümünde anlamlı bir yürüyüş düzenleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “Gazze’de hayatını kaybeden masumların sesi olmak, insanlığın vicdanını diri tutmak için hep birlikte Kılıçarslan Meydanı’ndan Mevlana Meydanı’na yürüyeceğiz. 7 Ekim saat 20.30’da gerçekleştireceğimiz yürüyüşe tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

Başkan Altay, İsrail’in son bir yılda Gazze’de insanlık tarihinin en büyük katliamlarından birini gerçekleştirdiğini belirterek, Konya’nın her zaman mazlumun yanında olduğunu vurguladı.

Yorumlar 0 Yorum Var