ABD hükümeti, Kamboçya merkezli Prens Grubu’nun kurucusu Chen Zhi’nin yönettiği iddia edilen dev bir kripto para dolandırıcılığına yönelik operasyon kapsamında 14 milyar dolardan fazla değerde Bitcoin’e el koydu. Chen hakkında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla New York’ta dava açıldı.

Kamboçya merkezli Prens Grubu’nun kurucusu Chen Zhi’nin yönettiği iddia edilen "kapsamlı bir siber dolandırıcılık imparatorluğu"na operasyon başlatıldı.

Şirketin Kamboçya’daki 10 farklı tesiste binlerce kişiyi zorla çalıştırarak, sahte yatırım vaadiyle dünya genelinde on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

ABD VE İNGİLTERE'DEN YAPTIRIM

BBC'de yer alan habere göre, ABD ve İngiltere, Chen’e ve Prens Grubu’na bağlı şirketlere yaptırım uyguladı.

İngiliz hükümeti, Chen’e ait Londra’daki 19 taşınmazı dondurdu; bunlar arasında değeri 100 milyon sterline yaklaşan bir ofis binası ve 12 milyon sterlinlik bir malikane bulunuyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Chen ve ekibinin dolandırıcılıktan elde ettikleri gelirle lüks jetler, pahalı saatler ve bir Picasso tablosu dahil olmak üzere milyonlarca dolarlık sanat eseri satın aldığını belirtti. Chen suçlu bulunursa 40 yıla kadar hapis cezası alabilir.

"İNSAN ACISI ÜZERİNE KURULU SUÇ İMPARATORLUĞU"

ABD Ulusal Güvenlik Başsavcı Yardımcısı John A. Eisenberg, Prens Grubu’nu “insan acısı üzerine inşa edilmiş bir suç örgütü” olarak nitelendirdi.

DÖRT ŞİRKETE YAPTIRIM

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, Prens Grubu, Jin Bei Group, Golden Fortune Resorts World ve Byex Exchange adlı dört şirkete yaptırım uygulandığını duyurdu.

Amnesty International’ın raporuna göre, bu şirketlerin işlettiği bazı merkezlerde işçilerin zorla tutulduğu, işkenceye maruz kaldığı ve çevrim içi dolandırıcılığa zorlandığı belirlendi.

Bu merkezlerde çalışan birçok kişinin “yasal iş vaadiyle” ülkeye getirilen yabancı işçiler olduğu, ancak sonrasında tehdit ve şiddetle dolandırıcılık faaliyetlerine zorlandıkları bildirildi.

Yorumlar 0 Yorum Var