Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Gabar Dağı’nda yeni keşiflerle petrol üretimini artıracaklarını belirterek, bölgenin petrol sanayisi ve istihdam merkezi haline geleceğini açıkladı. Bakan Bayraktar, Karadeniz’de doğal gaz çıkarımındaki başarıları ve Gabar’da devam eden petrol çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Bakan Bayraktar, “Karadeniz’in derinliklerinden doğal gazı, Gabar’da petrolü ekonomimize katarken, enerjinin merkezinde kadın çalışanlarımız yer alıyor. Mühendislerimiz ve teknisyenlerimiz bu projelere en çok katkıyı sağlıyor” dedi. Ayrıca, 3-4 bin metre derinlikten çıkarılan petrol ve Karadeniz’in 2 bin 100 metre derinliklerinden doğal gaz üretiminin devam ettiğini vurguladı.

Bayraktar, bölgedeki üretim çalışmalarını yerinde görmek isteyen milletvekillerini Gabar’a davet ettiklerini belirterek, bölgedeki istihdamın yüzde 80’inin yerel halktan oluştuğunu ifade etti. Türkiye genelinde 81 ilde, 228 organize sanayi bölgesinde doğal gaz kullanımının yaygınlaştığını ve Şırnak gibi doğal gaz bulunmayan ilçelere de en kısa sürede doğal gaz ulaştırılacağını söyledi.

Bakan, enerji alanındaki başarıların muhalefet tarafından yalan ve iftira ile karalandığını belirterek, Türkiye’nin kendi petrol ve doğal gazını üreterek bağımsız ve güçlü bir ülke olacağını vurguladı. Ayrıca Eskişehir Beylikova’da bulunan nadir toprak elementleri madeninin Türkiye’nin kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var