Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli ve milli hava-hava füzeleri BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN'ın zorlu test atışlarını başarıyla tamamladığını ifade etti.

Bakan Kacır, NSosyal hesabında yaptığı paylaşımda, BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN'ın "gök vatan"ın sarsılmaz iki pençesi olduğunu aktararak BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN'ın Türkiye'nin ileri mühendisliğinin, bitmeyen azminin ve tam bağımsızlık idealinin gökyüzüne kazınmış iki imzası olduğuna işaret etti.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuşmasının devamında "TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli ve milli hava-hava füzelerimiz BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN, zorlu test atışlarını başarıyla tamamladı. BOZDOĞAN, itki vektör kontrolüyle üstün manevra kabiliyeti, gelişmiş kızılötesi arayıcı başlıkla hassas hedef takibine sahip. GÖKDOĞAN, zorlayıcı koşullarda bile tam isabet sağlıyor, gelişmiş arayıcı başlık ve kontrol algoritmalarıyla mükemmel performans sergiliyor. Gökyüzünde nice gurur verici başarılara." ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Nükleer isteyenlere 20.10.2025 17:20
    Nükleer silah isteyen arkadaşlar. Hepsinin sırası var. Bunları yapmadan nükleer işine girersek İran gibi bize de saldırırlar. Önce saldıramayacakları taknolojiye ve kapasiteye erişmeliyiz. Sonra nükleer işine girersek kimse gelipte bize saldıramaz.
  • Das 20.10.2025 01:17
    Nükleer silah üretilirse iste ozaman düsman türkiyeye saldirmaktan korkar her türlü silah üretilmeli kitle imha silahlari basta kimyasal biolojik nükleer silahlar
  • Gültepeli Bjk 19.10.2025 16:20
    Hefeflerii israbitt uçaa olarak göstersenizz çok seviniriz
  • Mehmet 19.10.2025 15:38
    Maşallah
  • Doğan 19.10.2025 15:14
    Maaşallah!
Daha fazla yorum görüntüle