Afrika Birliği Komisyonu Ekonomik Kalkınma, Ticaret, Turizm, Sanayi ve Madencilik Komiseri Francisca Tatchouop Belobe, Türk şirketlerine önemli bir çağrıda bulundu. Belobe, Afrika’daki madenlerin ve sanayi ürünlerinin katma değerli üretiminde Türk firmalarıyla ortak projeler yürütmek istediklerini belirterek, “Afrika, enerji, tarım ve madencilikte büyük fırsatlar barındırıyor. Türkiye’nin kıtaya yaptığı doğrudan yatırımların daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu (TABEF) kapsamında konuşan Belobe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika politikalarını vizyoner bir adım olarak nitelendirdi. Türkiye’nin kıta genelinde artan diplomatik ve ekonomik varlığına dikkat çeken Belobe, iki taraf arasındaki işbirliğinin “kazan-kazan” anlayışıyla büyüdüğünü vurguladı.

Yaklaşık 1,5 milyarlık nüfusu ve 3,5 trilyon dolarlık ekonomisiyle yükselen bir merkez haline gelen Afrika, yeşil enerji ve madencilik başta olmak üzere yeni yatırımcılar için kapılarını açıyor. Türkiye’nin 20’den fazla Afrika ülkesiyle enerji ve madencilik anlaşmaları imzaladığı hatırlatılırken, iki taraf arasındaki ticaret hacminin bu yıl 40 milyar dolara ulaşması, orta vadede ise 50 milyar doları aşması hedefleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek