TBMM Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Lübnan, Irak ve Suriye’deki görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerini kabul etti. Buna göre, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan’da görev yapan Türk askerinin misyonu 2 yıl, Irak ve Suriye’deki askerî varlığın süresi ise 3 yıl daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan tezkerede, Türkiye’nin Lübnan’da barışın korunması ve bölgesel istikrarın sağlanması için önemli bir rol üstlendiği vurgulandı. UNIFIL’in 2027’ye kadar kademeli olarak sonlandırılmasının planlandığı da belirtildi.

Genel Kurul görüşmelerinde partilerden farklı değerlendirmeler geldi. AK Parti ve MHP, Türkiye’nin bölgedeki barış çabalarına katkısının önemine dikkat çekerken; CHP, İYİ Parti ve DEM Parti milletvekilleri askerî misyonun süresinin uzatılmasına karşı çıktı. Tezkere yapılan oylamada çoğunluk oyuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek