Apple’ın “en ince iPhone” olarak lanse ettiği iPhone Air, zarif tasarımına rağmen beklenen ilgiyi göremedi. 5,6 mm kalınlığındaki gövdesiyle dikkat çeken model, 3.149 mAh bataryası ve tek kamerası nedeniyle kullanıcıların eleştirilerine hedef oldu. Piyasadan gelen bilgilere göre, düşük satış grafikleri nedeniyle Apple, iPhone Air’in üretimini azaltma kararı aldı.
Kullanıcılar, Air’in “ince ama işlevsiz” bir tasarım sunduğunu belirtirken, uzmanlar da cihazın kılıfla kullanıldığında inceliğinin anlamını yitirdiğine dikkat çekiyor. Eleştirmenler, Apple’ın “var olmayan bir sorunu çözmeye çalıştığını” ifade ederken, markanın tasarım önceliği tartışma konusu oldu.
Yaklaşık 98 bin TL’den satışa çıkan iPhone Air, A19 Pro çipseti, 120 Hz Super Retina XDR ekranı ve titanyum gövdesiyle teknik açıdan güçlü bir model olsa da, kullanıcılar için fiyat-performans dengesi açısından geride kaldı. Görünen o ki Apple, bu kez incelik yarışında kullanıcı beklentilerini yakalayamadı.