Haber7 Özel Haber Editörü Salim İnce, Netanyahu’nun ‘kırmızı çizgisinin’ Türkiye olduğunu ve bununla ilgili İsrail basınında çıkan iddiaları anlattı…

 

Netanyahu’nun Gazze’de kesin olarak istemediği tek ülke var, Türkiye. Peki neden?

İsrail basınına göre Netanyahu Gazze'nin bir sonraki aşamasına ilişkin ABD heyetine üç kırmızı çizgi sundu. İlki Gazze'de Türkiye'nin askeri olarak yer almaması. İkincisi, Gazze yönetiminde Hamas'a hiçbir rol verilmemesi. Üçüncüsü de Hamas’ın tamamen silahsızlandırılıp bölge silahlardan temizlenene kadar İsrail'in Gazze’den tam olarak çekilmemesi.

İsrail’in “Türkiye’yi istemiyoruz” vurgusunun ise 3 sebebi var. Birincisi İsrail’in Türkiye ile karşı karşıya gelmek istememesi. İkincisi, Türkiye’nin Suriye üzerinden bölgedeki dengeleri değişterek söz sahibi olmasıyla Gazze’de de benzer bir rol almasından çekinmesi. Üçüncü sebep olarak ise Türkiye’nin Hamas’la olan yakın ilişki içinde olması görülüyor.

Türkiye ise Gazze için hazır. MSB, TSK'nın Gazze’de tevdi edilecek her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu bugün bir kez daha duyurdu.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Esas sen defol 23.10.2025 22:47
    Defol git katil , biz seni istemiyoruz, orası beni israilin değil, nankör dönekler, peygamber katilleri , sizi cehennem paklayacak elbet.
  • otursun köpek 23.10.2025 22:24
    ona mı kalmış? babasının malı mı?
  • HIDIR BUDUR 23.10.2025 22:23
    Emperyalizm ve Siyonistler ; Müslümanlara vurdukça “DEMİRİN ÇELİĞE DÖNÜŞÜMÜNÜ” görecek ve idrak edeceksiniz. "GÜÇLÜ MÜ KAZANACAK?" yoksa "öleceksem ayakta ölürüm" gururlu duruşundaki FİLİSTİNLİLER Mİ? Göreceğiz. Siz hala "müslüman mahallesinde salyangoz satmaya devam edin" Bakalım başınıza neler gelecek ? Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste..
  • VtndY.K 23.10.2025 22:17
    Netanyahu tarafından düşünürsek korkmakta haklı. Türkiye Cumhuriyeti ordu mensubu gazzeye girdiğinde evanjenist köpeği gazzeye istediği gibi saldıramayacak. Çünkü ordu ensesinde biteceğini biliyor. Ayrıca hamas gazzeden ayrılmış olsalardı bir gecede döneceğinide biliyor. Türkiye ordusu+hamas netanyahu düşünmek bile istemez.
  • HIDIR BUDUR 23.10.2025 22:16
    KUR’AN ALİ İMRAN 3/112-113: "Yahudiler nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine ve MÜMİNLERİN HİMAYESİNE SIĞINMADIKÇA, KENDİLERİNE ZİLLET VURULMUŞTUR; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır.
Daha fazla yorum görüntüle