Hindistan'da iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) hükümetine, helal sertifikasının ülke genelinde yasaklanması yönünde çağrı yapıldı. Karnataka milletvekili ve eski bakan Basanagouda R. Patil Yatnal, İçişleri Bakanı Amit Shah’a gönderdiği mektupta, “Helal ibareli ürünler ve bu sertifikayı veren tüm kurumlar yasaklanmalı” ifadelerini kullandı.

Yatnal, helal sertifikasının “İslami şeriata dayandığını” ve Hindistan Anayasası’nda hiçbir yasal karşılığı bulunmadığını savunarak, gıda güvenliği denetiminden sorumlu tek yetkili kurumun Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI) olduğunu vurguladı. Milletvekili ayrıca, helal kurumlarının topladığı gelirlerin “yasadışı faaliyetleri finanse edebileceğini” ve sistemin “Müslüman işletmelere haksız avantaj sağladığını” iddia etti.

Helal sertifikası daha önce Uttar Pradesh eyaletinde yasaklanmış, Başbakan Yogi Adityanath uygulamanın terör ve din değiştirme faaliyetlerine kaynak sağladığını öne sürmüştü. Adityanath, “Artık kimse helal sertifikalı ürün alıp satmaya cesaret edemeyecek” diyerek yasağı savunmuştu.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek