Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramankazan’daki BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi’nin açılışı ve Altay Tanklarının Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimi töreninde konuştu. Türkiye’nin savunma sanayiinde tarihi bir eşiği geride bıraktığını belirten Erdoğan, “Ülkemizde bir zamanlar toplu iğne bile üretemiyorduk, ama bugün hamdolsun kendi silahlarını, tanklarını, SİHA’larını üreten bir Türkiye var.” dedi.

Son 23 yılda savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldiğini vurgulayan Erdoğan, “Artık yalnızca takip eden değil, takip edilen bir ülkeyiz. 3 bin 500 savunma sanayi şirketimiz ve 100 bin nitelikli çalışanımızla 180 ülkeye ihracat yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin insansız hava araçları üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi arasında yer aldığını da hatırlattı.

Geçmişte maruz kalınan ambargo ve baskılara rağmen yerli savunma ekosisteminin kurulduğunu söyleyen Erdoğan, “Bizden öncekiler gibi statükonun konforuna sığınmadık. Risk aldık, mücadele ettik. Bugün dünyanın gıptayla baktığı bir savunma sanayii altyapısını kendi evlatlarımızın emeğiyle inşa ettik.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • Muhammed Said Kutlu 28.10.2025 17:00
    Cenab-ı Hak sizden razı olsun, sağlık-sıhhat, afiyet ve hayırlı uzun ömürler ihsan eylesin inşaallah.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek