Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu hafta sonu, yeni nükleer enerjili seyir füzesi Burevestnik’in son testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Uzmanlara göre, çok uzun menzilli bu silah; yere yakın, alçak irtifada uçabilme kabiliyeti sayesinde Batı’nın hava savunma sistemlerini aşmayı hedefliyor, ancak şimdilik stratejik etkisinin sınırlı kalması bekleniyor.

Ufuk Yıldız Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ufuk Yıldız

Editör Hakkında

1998 yılında Sakarya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sakarya'da, üniversiteyi ise İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. 4 yıllık editör. TRT Haber'de staj yaptı. ATV'de mesleğe ilk adımını attı. BSH, Merzigo gibi yerlerde görev aldı. Sitede internet editörü olarak görev aldı. Halen Haber7.com’da internet editörü olarak görev yapmaktadır.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • Adil düzen 29.10.2025 10:19
    Rusya ve Çin ortaklaşa nato ya karşı NATO'ya benzer bir denge oluşumu kurabilir. Trump nato ve müttefik ülkelere karşı küçük düşürücü eylemleri ve soykırımcı İsrail'i savunan tek lider olduğu için başta ABD halkı olmak üzere tüm dünya ülkeleri ve halkları tarafından sevilmeyen bir lider olarak gözükmekte. En kötüsü, Trumpın el attığı tüm barış girişimleri hep fiyasko.