Çin’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye'yi kadınlar 53 kilogram kategorisinde temsil eden milli sporcu Merve Dinçel Kavurat, büyük bir başarıya imza attı.
Finalde Suudi Arabistanlı sporcu Dünya Ali Abutaleb ile karşılaşan Dinçel Kavurat, rakibini 2-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.
Bu sonuçla Merve Dinçel Kavurat, üst üste ikinci kez dünya şampiyonu unvanını elde etti.
BAKAN BAK'TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Merve Dinçel Kavurat'ı yayımladığı mesajla tebrik etti.
Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 53 kiloda altın madalya kazanan Merve Dinçel Kavurat'ı canıgönülden kutluyorum. Üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olarak bizleri gururlandıran milli sporcumuzun başarılarının devamını diliyorum. Bu sonuçla ülkemiz, şampiyonayı 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamlarken, kadınlarda ise takım halinde dünya şampiyonu oldu. Elde edilen sonuçta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum."