Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen “Ortadoğu ve Suriye’nin Geleceğinde Türkiye’nin Rolü” paneli yoğun ilgi gördü. Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Panelin konuşmacıları arasında CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Emekli Albay Coşkun Başbuğ ve CNN Türk Haber Müdürü İdris Arıkan yer aldı.

Açılış konuşmasında “Urfa, Türkiye’nin barış coğrafyasıdır” diyen Başkan Gülpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlatılan “Terörsüz Türkiye” vizyonunun önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin istikrarının bölgesel barış açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Gülpınar, “Bu süreç yalnız yürütülemez. Devletimizle, üniversitelerimizle ve sivil toplumla birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Gülpınar, İsrail’in saldırılarını “soykırım” olarak niteleyerek, “Bu zulüm sadece Müslümanları değil, vicdan sahibi herkesi yaralıyor” dedi. Panelde konuşan uzmanlar ise Türkiye’nin Ortadoğu’daki jeopolitik rolüne ve terörle mücadelenin askeri olduğu kadar diplomatik ve toplumsal boyutuna da dikkat çekti. Etkinlik, konuşmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar 0 Yorum Var