"Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin konuşan terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan, "Bu sürecin başarısı için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Terörsüz Türkiye' süreciyle ilgili genellikle olumsuz yorumlarıyla öne çıkan terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kalkan, "Bu sürecin başarısı için ne gerekiyorsa yapacağız" diyerek örgütün sürece yönelik tavrını netleştirdi.
“BU BİR TERCİH DEĞİL, TEK SÜREÇTİR”
Kalkan, sürecin birinci aşamasının "askeri durumun yaratılması", ikinci aşamasının ise "Kürt sorununun çözümü için demokratik ve hukuki adımların atılması" olduğunu belirtti. PKK elebaşı, "Bu bir tercih değil, tek süreçtir. Ya başarıya gidecek ya felakete" ifadeleriyle, örgütün sürece geri dönüşsüz bir biçimde dahil olduğunu vurguladı.
"ARTIK GERİSİ YOK, BEKLEYENLER HAYAL GÖRÜYOR"
Sürecin Türkiye'nin geleceği açısından "olmazsa olmaz" olduğunu savunan Kalkan, "Artık gerisi yok, eskiye dönüş olacağını bekleyenler hayal görüyor" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.
“BİR DAHA ESKİ PKK'YA DÖNÜŞ OLMAYACAK”
Sözlerinin devamında PKK'nın örgütsel varlığını sona erdirdiğini belirten Kalkan, "Çalışmalar durduruldu. Artık PKK olarak örgütlenilmiyor ve çalışılmıyor. Bir daha eski PKK'ya dönüş olmayacak kesinlikle. Bu konuda karşıtlarımız kaygı duymasınlar, dostlarımız da beklenti içinde olmasınlar. Olmayacak ve artık değişti. Bunda kesin kararlıyız" dedi.
-
Sabaha ttin Cebel
14.11.2025
14:14
Tereröstle pazarlık yapılmaz basarsın mermiyi o kadar
Beğen
-
Vezir bakırcı
13.11.2025
13:36
Doğru yoldasınız kan kanla yıkanmaz barış en doğrusu
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
bübü
13.11.2025
12:50
nasıl bir anda agzı değişti gördününüz demi buda her zaman değişebilir anlamına geliyor
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Cenk 1071
13.11.2025
12:46
Karayılan birdaha dönersen tb3 tepende olacak.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Erol
13.11.2025
11:21
Dogru diyor pkk ya donuş yok suriyede devletlesti
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle