Bayraktar KIZILELMA PT-5, milli GÖKDOĞAN füzesi entegrasyonu ve Murad AESA radar testlerini başarıyla tamamladı.

Test kapsamında KIZILELMA, milli havadan havaya füze GÖKDOĞAN ile ilk kez bağlantılı uçuş testini gerçekleştirdi.

Bu uçuş, platformun silah entegrasyonu, uçuş kontrol algoritmaları ve veri bağı mimarisinin sahadaki performansını doğrulayan önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.

Aynı uçuşta KIZILELMA’nın EOTS (Elektro-Optik Hedefleme Sistemi) ve Murad AESA radarının performans testleri de yapıldı.

Hem IR tabanlı EOTS hem de aktif elektronik taramalı Murad radarın eşzamanlı kullanımı, platformun algılama–takip yetenekleri ve sensör füzyonu kabiliyeti açısından değerli veriler sundu.

RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Öte yandan, kısmen rakibi olan MQ-28 Ghost Bat'in ise gelecek ay AIM-120 canlı atış testi yapması bekleniyor. KIZILELMA, rakibinin geciktiği bu kritik dönemde önemli bir teknolojik adımı geride bıraktı.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Millet 19.11.2025 07:26
    Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
  • Erol 19.11.2025 02:11
    Seri üretimini hava kuvvetlerine teslimini tcg anadoluya inişini kalkışını heyecanla bekliyoruz
  • Turgut 19.11.2025 00:58
    Silahlar monte edilmiş. Atış testleri de yakındır herhalde. Heyecanla bekliyoruz.
  • Mustafa 19.11.2025 00:57
    Bu güzel haberden bağımsız olarak söylüyorum, haber kapağında GIF kullanmanız hoş olmuş. Tebrikler.
  • mehmet 18.11.2025 23:52
    Maşallah. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah nazarlardan korusun. Kanatların altındaki o iki kırmızı kalem, kemgözlerin gözüne girsin.
Daha fazla yorum görüntüle