İsrail, Türkiye'nin Suriye'deki varlığı ve gücünden olan rahatsızlığını belgesel haline getirdi. İsrail medyasında yayınlayan belgeselde Türkiye'nin Şam'a atadığı Büyükeçi Nuh Yılmaz'a dikkat çekilerek "Süper büyükelçi" denildi.
TÜRKİYE GAZZE'DE OLACAK MI?
Türkiye'nin Hamas'ı terör örgütü olarak görmediği ve Hamas'la olan ilişkileri nedeniyle sorgulanan belgeselde, yaşanan krizlerde Türkiye'nin hemen devreye girmesinin gelecekte Türkiye'nin Gazze'de olacağına işaret ettiği belirtiliyor.
Türkiye'nin özellikle Katar'la birleşince büyük bir güç oluşturduğu, Katar'ın ekonomisi Türkiye'nin siyasi ve askeri gücüyle bölgenin iki sponsoru haline geldiğinin altı çizildi. İsrail medyası ABD Başkanı Donald Trump'ın da Türkiye-Katar işbirliğinden çok memnun olduğunu ve Gazze konusunda istenilen sonucun Türkiye-Katar baskısıyla alındığına vurgu yapıldı.
TÜRKİYE KUDÜS'Ü SAVUNMAYI KENDİNE GÖREV SAYIYOR
Belgeselde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgedeki tüm sorunlarla ilgilendiği belirtilirken, Kudüs konusunu çok önemsediği ifade edilerek şu sözlere yer verildi;
Türkiye, Kudüs’ü savunmayı kendi görevi sayıyor. Erdoğan Kudüs konusunu çok önemsiyor.
"TÜRKİYE İRAN'IN YERİNİ ALABİLİR"
Belgeselin son bölümünde ise Türkiye'nin yükselen bir bölgesel güç olduğu, büyük bir ordu ve çok büyük bir vizyona sahip olduğu ifade edilirken, Türkiye'nin İsrail için gelecekte bir tehlike oluşturabileceği ve İran'ın yerini alabileceği iddia edildi. İsrail hükümetine seslenilen bölümde, İsrail'in Türkiye’yi sınırlarından uzak tutmak için her şeyi yapmak zorunda olduğu söylendi.