Irak'ta Peşmerge güçleriyle çatışan Herki aşireti, yayınladıkları bir video ile Barzani güçlerine iki saat süre tanıdı. Aşiret mensupları, güçlerin çekilmemesi halinde bölgedeki petrol rafinerilerini havaya uçuracaklarını açıkladı.
Irak'ta Peşmerge güçleri ile Herki aşireti arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirilirken, bölgeden gerilimi tırmandıran yeni bir görüntü geldi. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Herki aşiretine mensup olduğu anlaşılan silahlı bir grup, Peşmerge'ye bağlı güçlere ültimatom verdi.
"SİZE İKİ SAAT MÜHLET"
Görüntülerde, arkalarında bir petrol rafinerisi görülen ve ellerinde roketatar gibi ağır silahlar bulunan aşiret üyelerinden biri, Kürtçe yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Size iki saat mühlet. Barzani’nin parti güçleri iki saat içinde geri çekilmezse, bu rafineriyi havaya uçuracağız. Bu gece ya ölürüz ya da burada kalırız."