DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada hem engellilerin haklarına hem de “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Engelli istihdam kotasının yüzde 10’a çıkarılmasını, her yıl en az 20 bin atama yapılmasını ve işaret dilinin anayasal güvence altına alınmasını isteyen Bakırhan, 2026 bütçesinde engelliler için ayrılan kaynağın artırılması gerektiğini vurguladı.
İmralı’ya giden heyetin yaptığı görüşmenin “barış yolunda kritik bir eşik” olduğunu söyleyen Bakırhan, Komisyon’un tutanaklarının kamuoyuna açıklanmasını talep etti. Hükümeti somut adım atmaya çağıran Bakırhan, “Bu ülkenin yüzyıllık sorununa çözüm arıyoruz. Ne başkalarının vagonu oluruz ne de çözümü erteleyenleri masum görürüz.” dedi.
CHP lideri Özgür Özel’in kurultayda yaptığı “Stockholm sendromu” çıkışına sert tepki gösteren Bakırhan, ana muhalefeti “süreç karşıtlarının çekim merkezi olmakla” uyardı. “Buradan iktidara yürürüm stratejisi büyük kaybettirir” diyen Bakırhan, tüm siyasi partileri barışa ve demokratik çözüme katkı vermeye çağırdı. Asgari ücret konusunda da konuşan Bakırhan, tabanın “en az yoksulluk sınırının yarısı” olması gerektiğini söyledi.