Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, Gemlik’teki Teknoloji Kampüsü’nün kapılarını basın mensuplarına açtı.
TOGG, büyüyen satış ağı ve T10F modeliyle yılın son çeyreğine güçlü bir şekilde giriyor. Şirket, Gemlik’teki Teknoloji Kampüsü’ndeki üretim faaliyetlerini sürdürürken, Türkiye’nin yerli otomobil vizyonunu somut adımlarla hayata geçiriyor.
Gemlik’teki TOGG Teknoloji Kampüsü, 1,2 milyon metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu. Yüksek otomasyonlu üretim hatları, robotik sistemler ve Türkiye’nin en temiz boya tesislerinden biriyle donatılan tesiste, 230 bin metrekarelik kapalı üretim alanı bulunuyor. Yaklaşık 250 robot, araçların büyük bölümünü insan müdahalesi olmadan üretiyor.
Bu teknoloji odaklı üretim süreci, Türkiye’nin yerli otomobil vizyonunun somut örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Kampüsün en önemli noktalarından biri, aracın gövdesinin birleştirildiği bölüm. Burada aracın en önemli üç parçası yüksek teknolojili robotlar tarafından birleştirilirken, yan paneller de otomatik sistemlerle tamamlanıyor. Montaj hattında yapay zeka destekli sistemler, vidaların doğru sıkılıp sıkılmadığını ve olası hataları anında ekrana yansıtıyor. Sonraki aşamada araçlara sıva takviyeleri uygulanıyor ve araçlar test bölümüne yönlendiriliyor.
Üretimde robotlar, milimetrik hassasiyetle çalışarak gövde parçalarını birleştiriyor ve otomobilin iskeletini oluşturuyor. Boya tesisinden montaj hatlarına uzanan bu süreç, Türkiye’nin yerli mobilite vizyonunun en somut örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Tasarımı, ileri teknolojisi ve kullanıcı odaklı yaklaşımıyla dikkat çeken T10F modeli, Gemlik, Oltu ve Kula renk seçeneklerinin yanı sıra Urla ve Mardin renk alternatifleriyle satışa sunuluyor.
-
Fatih
05.12.2025
20:45
500 bin peşin 1500 de 24 ay taksitli satış çıkartın...satışlar artsın..kar değil 2 sene zarar edin enaz 300 bin araç satana kadar..kara sonra bakarsinz..
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Misafir
05.12.2025
18:27
Niçin beyaz renk üretilmiyor. En güzel renk beyazdır.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
millet
05.12.2025
18:18
Araba mı yiyeceğiz diyenlere yenebilen araba da yapılmalı.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Misafir
05.12.2025
17:38
Hemen araba al
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Mehmetx
05.12.2025
17:20
Elleriyle montaj yapacaklar diyen batı kuklası yazarlar utanır mı acaba? Tabiki utanmaz, hasetlerinden çatlar.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle