HABER7
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Aralık ayı ikinci birleşiminde söz alan CHP’li İBB Meclis Üyesi Berat Maksut Usta, konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet tutuklusu Cumhuriyet Halk Partili siyasetçilere ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na selam gönderdi.
Ardından söz alan başka AK Parti İBB Meclis Üyesi Ali Cengiz Yılmaz, kendisinden önceki konuşmacıya teşekkür ederek gençlerin siyasette daha fazla söz almasının önemine vurgu yaptı. Ancak, İBB yönetiminin gençlere yönelik yerine getirilmeyen vaatlerini hatırlattı.
Avrupa’nın en büyük gençlik kütüphanesi, dünya dilleri merkezi ve 10 ilçeye 10 gençlik merkezi gibi projelerin hayata geçirilmediğini, 30 yaş üstü öğrencilerin indirimli kartlarının iptal edilmesi ve gençlere 10 GB ücretsiz internet teklifinin reddedilmesini eleştirdi.
CHP’li genç meclis üyesi Maksut’un bu konuda hiçbir ifade kullanmadığını kaydetti.
Ali Cengiz Yılmaz, teşekkür edilmesi gereken siyasi liderin, gençlerin en büyük destekçisi olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olması gerektiğini söyledi.
MECLİS’TEN YOLSUZLUK TUTUKLUSUNA SELAM
CHP’li İBB Meclis Üyesi Berat Maksut Usta, konuşmasında “Silivri zindanlarında haksız yere tutulan tüm Cumhuriyet Halk Partili siyasetçilere, belediye başkanlarına, hukukun değil siyasetin zincirine vurulmuş tüm demokrasi neferlerine buradan koca bir selam gönderiyorum. Ve elbette İstanbul’un seçilmiş iradesi, milyonların umudu Ekrem İmamoğlu, sana da selam olsun başkanım.” dedi.
NEREDE GENÇLİK VAATLERİ?
Maksut’a cevap AK Parti İBB Meclis Üyesi Ali Cengiz Yılmaz’dan geldi.
Söz alan AK Parti’li Yılmaz şunları söyledi:
“Kendisinin dünyayla, Türkiye ile, İstanbul’la alakalı fikirleri olması katılmasak bile ancak bizlere memnuniyet verir. Ancak ben değerli arkadaşımdan şunları da sorgulamasını beklerdim: Özellikle seçim vaadi olarak belirtilen ‘Saraçhane’de Avrupa’nın en büyük gençlik kütüphanesi yapılacak’ vaadinin takipçisi olmasını beklerdim.
Diğer yandan ‘Gençlerin yabancı dilleri öğrenecekleri İstanbul’a bir dünya dilleri merkezi kurulma’ vaadini özenle takip etmesini beklerdim.
Bugün 10 ilçeye 10 gençlik merkezi vaadi karşısında bunların hiçbir tanesinin yerine getirilmemesi noktasında ancak İBB Spor Kulübü başkanının tutuklu olması ve yine İBB Spor Kulübü çantalarından çıkan balya balya paralar noktasında özenle takip edilmesini beklerdim.
Değerli arkadaşımdan tutum 30 yaşın üstündeki öğrencilerin öğrenci akbillerinin neden iptal edildiği noktasında bir tavır, bir, bir takip beklerdim.
Yine bu kürsüde İBB meclisine ‘Gençler için 10 GB internet ücretsiz olsun’ teklifimiz karşısında bunun reddedilmesi noktasında bir tavır beklerdim.
Her şeyden önce bugün Türkiye’de gençlerin en büyük destekçisi olan dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir teşekkür beklerdim.”