Avustralya’nın Sidney şehrinde silahlı bir saldırı düzenlendi. Çok sayıda kişinin vurulduğu belirtilirken, halka bölgeden ‘uzak durun’ çağrısı yapıldı.

Avustralya'nın New South Wales (NSW) eyaletine bağlı Sydney kentindeki Bondi Plajı yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda yaralananların olduğu, 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. NSW polisinin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Bondi Plajı'nda silahlı saldırı gerçekleştirildiği duyuruldu. Devam eden soruşturma kapsamında iki kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada bölge sakinleri, olay yerinden uzaklaşmaları konusunda uyarıldı.

13 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırıda 13 kiş hastaneye kaldırıldı vuruldu. Yaralıların bir kısmı olay yerinde ilk müdahaleyi aldı, bir kısmı ise ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Can kayıplarına ilişkin bilgiler kamuoyuna yansıdı ancak sayı netleşmedi.

İKİ SALDIRGAN YAKALANDI

Avustralya polisi, silahlı saldırıya karıştığı tespit edilen iki şüphelinin kısa sürede yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Güvenlik güçleri, olayın ardından Bondi Plajı ve çevresini tamamen kapattı.

KUTLAMA ALANI BOŞALTILDI

Saldırının ardından Hanuka kutlaması yarıda kesildi. Polis ekipleri, bölgedeki sivilleri tahliye etti ve geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Sahil hattında helikopter destekli arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı.

BAŞBAKAN ALBANESE'DEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Anthony Albanese "Bir güvenlik sorunu var, takip ediyoruz. Bondi'deki görüntüler şok edici. Polis sahada, hayat kurtarmak için çalışıyor." açıklamasında bulundu.

SIĞINAKLARA GİRİN ÇAĞRISI

Avustralya polisi ise resmi X hesabından "Olay yerinde bulunan herkes sığınaklara girmeli" uyarısında bulundu.

Sosyal medya platformlarında da, Bondi Plajı'nda çok sayıda silah sesi ile polis sirenlerinin duyulduğu ve insanların dağıldığı videolar görülüyor. 

Hükümet sözcüsü, "Bondi'de aktif bir güvenlik durumunun farkındayız. Bölgedeki insanları NSW Polisinden gelen bilgilere uymaya çağırıyoruz" dedi.

YAHUDİ DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

Avustralya Yahudi Derneği, "Bu topluluk olarak bizi derinden yaralayan bir saldırıdır" açıklamasında bulundu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yetkililer, saldırının nedeni ve hedefiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

 

 

Yorumlar 0 Yorum Var
  • Misafir 14.12.2025 14:07
    Kesin israilin işidir
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek