Al Jazeera televizyonu, İsrail'in İran'ın başkenti Tahran'a yönelik saldırısını konu alan bir belgesel yayınladı. Belgeselde, İsrail'in Tajriş Meydanı'na düzenlediği bombardımanın tam anını gösteren yüksek çözünürlüklü videoya ilk kez yer verildi. Paylaşılan görüntüler, trafiğin ve yaya yoğunluğunun olduğu bir kentsel alanda gerçekleşen saldırının büyüklüğünü ortaya koydu.

Belgeselde yer alan bilgilere göre, saldırı savaşın üçüncü gününde gerçekleşti. İsrail'in Tahran'daki meydana düzenlediği bombardıman sonucunda, aralarında hamile bir kadın ve 16 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 18 sivil hayatını kaybetti.

İRAN'DAN MİSİLLEME GELDİ

Al Jazeera'daki belgesele göre, İran bu saldırıya füzeler ve insansız hava araçlarıyla misillemede bulundu. Çatışmaların devamında İsrail'de 32 kişi hayatını kaybederken, İran'daki can kaybının çok daha ağır olduğu belirtildi. Belgeselde, İran tarafında 1.064 kişinin öldüğü ve binlerce kişinin de yaralandığı bilgisi aktarıldı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • IRAN 16.12.2025 00:07
    yapay zeka öldüğü aşikardir, haypersonikler itraili delikdeşik etdi,birazcik önün filmlerin atin
  • Garip 15.12.2025 23:01
    ah gevur mollalar ah
  • hasan 15.12.2025 18:07
    günü geldiğinde yöneticiler müslüman olduğunda elbet bizde belgesel siz israil için yayınlarız.
  • Adem 15.12.2025 16:59
    Chp lilere söylemek lazım hala yaşasın israil ve abd diye slogan atıyorlar
  • Müslüman 15.12.2025 16:59
    Olan halklara oluyor liderler arasında anlaşmamı var yoksa
Daha fazla yorum görüntüle