Fransız asıllı Haham Ron Chaya, katıldığı bir proğramda  ağzından Türkiye düşürmedi. Türkiye hakkında “Türkiye sahip olduğumuz en tehlikeli düşman” diyen haham Ron Chaya 'kıyamet alametlerine' değinerek, “Türkiye’yi engelleyecek hiçbir şey yok! Durduramayız” ifadelerine yer verdi. Korkusu kelimelerine yansıyan Fransız asıllı İsrailli Haham Ron Chaya Türkiye’nin bölgesel gücünün İsrail için bir “varoluş tehdidi” olduğunu söyledi.

“TÜRKLKERİ ENGELLEYECEK HİÇBİR ŞEY YOK”

Ron Chaya “Peki şimdi Suriye’nin üzerinde kim var? Türkiye. Yani Türkiye’nin üzerimize gelmesini engelleyen Suriye gibi bir ülke vardı, ama şimdi arada hiçbir şey yok. Onları durduramayız” dedi.

Chaya konuşmasının devamında TSK’nın Suriye’deki varlığını işaret etti ve “Şu anda Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde üsler kuruyor. Bu bilinen bir şey, yazıldı, herkes farkında. Türk askerlerinin hedefinin Kudüs’ü fethetmek olduğunu düşünüyorum. Bunun bir gün gerçekleşeceği konusunda fikrim ortada” yorumunda bulundu.

KIYAMET ALAMETİNDEN ÖRNEK

Ron Chaya konuşmasında İsrail’de kıyametin alameti olarak bilinen olaya da değindi. “Dünyanın tüm halklarının eşlik edeceği Yecüc ve Mecüc savaşı olacak. Sadece Türkiye’nin ne olduğunu anlayın diye söylüyorum. Bizi tarih sahnesinden silebilirler” sözlerini kullandı. Türk ordusunun gücünden bahseden haham Chaya, “Orduları 800 bin askerden oluşuyor. İsrail ordusu ise belki 100 bin kişi!. Yedeklerle birlikte en fazla 400 bin kişiyiz. Ama onların sahip olduğu 800 bin asker çok iyi eğitimliler ve çok iyi silahlanmışlar. Envanterlerinde çok yüksek performanslı askeri teçhizatlar var” dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Muhammed 17.12.2025 16:07
    Akıllıolun bizi Kızdırmayın tarihe bakın okuyun