Konya’da bir spor salonunda yaşanan olay adeta faciadan dönüldüğünü ortaya koydu. İddiaya göre başka bir spor salonunun sahibi olan Önder K., rakip işletmeyi devre dışı bırakmak için ölümcül bir plan yaptı. Önder K.’dan aldığı parayla spor salonuna üye olan Berkan G., her gün yüzlerce kişinin bulunduğu salona girerek soyunma odasına hidrojen siyanür içeren sıvı madde döküp kaçtı. Kısa sürede yayılan ağır koku üzerine salon boşaltıldı.
Olay, geçtiğimiz hafta ilçedeki özel bir spor salonunda meydana geldi. Antrenman sırasında aniden yayılan keskin koku nedeniyle sporcular ve çalışanlar dışarı çıkarıldı. Yapılan incelemede, soyunma odasına sıvı halde tehlikeli bir maddenin döküldüğü belirlendi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, olaydan kısa süre önce salona kayıt yaptıran Berkan G.’nin çanta ile defalarca soyunma odasına girip çıktığı, son çıkışında ise ellerini kokladığı tespit edildi.
Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Berkan G. ile onu azmettirdiği öne sürülen spor salonu sahibi Önder K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Salon yetkilileri olay sırasında içeride 7-8 yaş grubunda çocukların da bulunduğunu belirterek, “Ya çocuklara bir şey olsaydı?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Savcılık, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.