Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir televizyon programında NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'ye çıkışarak "ABD bizi düşman ve rakip olarak görmüyorken, siz NATO olarak Rusya’yı nasıl savaş hedefi haline getiriyorsunuz?" dedi.

4 saatten fazla süren programda Putin, Rus vatandaşlarından ve gazetecilerden oluşan topluluğun sorularını yanıtladı. Putin, NATO Genel Sekreteri Rutte'nin açıklamalarını değerlendirdi ve NATO ile ilişkiler hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Putin'in açıklamaları şu şekilde:

- Şunu bir dinleyin, ne anlatıyor bu? İnsanın sorası geliyor: Ya sen ne diyorsun Tanrı aşkına, Rusya’yla savaşmaktan falan söz ediyorsun?

- Güya Rusya’ya karşı savaşa hazırlanmak gerekiyormuş.

- Okuma yazman var mı senin? Aç oku ABD’nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi’ni. Orada ne yazıyor?

- ABD’ye özellikle dikkat çekiyorum. NATO’nun kilit aktörü. NATO’nun kurucusu ABD. NATO’nun ana finansörü ABD.

- Paranın da, askeri teknolojinin de, silahın da, mühimmatın da ana kaynağı ABD. Hepsi oradan geliyor.

- Ve yeni NATO güvenlik stratejisinin temelinde ne var? Rusya, düşman olarak da, hedef olarak da gösterilmiyor.

- Ama buna rağmen NATO Genel Sekreteri çıkmış, bizimle savaşa hazırlanıyor. Bu ne demek oluyor şimdi? Okumayı bilmiyor musunuz?

- Ana NATO ülkesi olan ABD bizi düşman ve rakip olarak görmüyorken, siz NATO olarak Rusya’yı nasıl savaş hedefi haline getiriyorsunuz?

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 5 Yorum Var
  • vatandaş 20.12.2025 23:32
    Ben de Putin'e soruyorum: Allah aşkına Ukrayna sana ne yaptı da Ukrayna'yı hedef haline getirdi? Nice ocaklar söndü. Bu insanların hesabını nasıl vereceksin?
  • Osman 20.12.2025 16:27
    Ukrayna'da kaybettikleri savaşı, NATOya ihale ederek büyütmeye çalışıyorlar. ABD Türkiye ve diğer akil devletler buna müsaade etmeyecektir.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek