Fas'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 35. Afrika Uluslar Kupası (AFCON 2025) yarın başlayacak.
Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen organizasyon, 21 Aralık 2025 ile 18 Ocak 2026 tarihlerinde başkent Rabat, Kazablanka, Tanca, Fes, Marakeş ve Agadir şehirlerinde düzenlenecek.
Turnuvanın açılış maçında ev sahibi Fas ile Komorlar, Rabat'taki 69 bin 500 kişilik Prens Moulay Abdellah Stadyumu'nda yarın TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.
Prens Moulay Abdellah Stadyumu, 18 Ocak'ta oynanacak final karşılaşmasına da ev sahipliği yaparak 52 maç sürecek turnuvanın kapanışını gerçekleştirecek.
2022 Dünya Kupası'nda yarı finale yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Fas, turnuvanın en güçlü şampiyonluk adayları arasında gösteriliyor.
Organizasyonun 2023 yılında yapılan final maçında kendi evindeki mucizevi geri dönüşle zafere ulaşan son şampiyon Fildişi Sahili ünvanını korumayı hedeflerken, son finalist Nijerya bu kez yarım kalan işi tamamlayıp kupayı müzesine götürmek istiyor.
EN BAŞARILI AFRİKA ÜLKESİ MISIR
Afrika Uluslar Kupası tarihinde Mısır, 7 şampiyonlukla listenin başında yer alırken, onu 5 kupayla Kamerun ve 4 kupayla Gana takip ediyor.
Turnuvanın diğer önemli güçlerinden Nijerya ve son şampiyon Fildişi Sahili, üçer kez mutlu sona ulaşırken; Cezayir ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti ikişer kez kupayı müzesine götürdü.
Senegal, Fas, Tunus, Zambiya, Güney Afrika, Etiyopya, Sudan ve Kongo Cumhuriyeti ise birer kez kıtanın en büyüğü olma sevincini yaşadı.