Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bağcılarda, yolda buldukları ve içinde 1 milyon 300 bin lira değerinde altın olan çantayı sahibine ulaştıran çocuklarla ailelerini ziyaret etti. Çocuklar yaşadıkları olayı Bakan Kacır’a anlattı. Bakan Kacır da “Maalesef hep olumsuz şeyler haber oluyor. Böyle güzel bir şeyin olması, duyulması olması benim çok hoşuma gitti” dedi. 

'BAKTIK ALTIN DOLUYDU'

Bakan Kacır, NSosyal hesabından, ziyarete ilişkin görüntüleri paylaştı. Kacır, İstanbul Bağcılar'da yolda buldukları içi altın dolu bir çantayı, sahibine ulaştıran 13 yaşındaki Samir Hasanova ile 12 yaşındaki Selim Bayhan'ı ve ailelerini tebrik etti. İki çocuk yaşadıkları olayı Bakan Kacır’a, “Elimize aldığımızda ağırdı. İçerisine baktık, altın doluydu, kuyumcunun kartı da vardı” diye anlattılar. 

'SİZİNLE GURUR DUYDUK'
 
Bakan Kacır ise "Biz sizi internette gördük. Maalesef hep olumsuz şeyler haber oluyor. Böyle güzel bir şeyin olması, duyulması olması benim çok hoşuma gitti. Böyle pırıl pırıl gençlerin olmasından çok mutlu olduk. Biz de sizinle gurur duyduk. Hayat boyu doğru dürüst şekilde yola devam edersiniz inşallah." temennisinde bulundu. 

BAKAN KACIR'DAN ÇOCUKLARA HEDİYE

Sıcak diyalogların geçtiği evde Bakan Kacır çocuklara dizüstü bilgisayar ile TEKNOFEST montu hediye etti. Bakan Kacır’a Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız da eşlik etti. 

İstanbul Bağcılar’daki Kemalpaşa Mahallesi'nde yolda yürüdükleri sırada içinde altın olan çantayı bulan 2 çocuk, çantayı çevredeki bir esnafa götürmüştü. Esnaf çantanın içinde bulunan kartvizitten altınların alındığı kuyumcuyu tespit etmiş, esnaf ve 2 çocuk, kuyumcuya giderek altınları sahibine teslim etmişti. Öte yandan, çocukların ve esnafın çantanın sahibini bulmak için bir kuyumcuya girmesi iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • vatansever32 22.12.2025 10:07
    Aferin çocuklar. kazandığınız parada her zaman alın teri olsun. yolda bulduğunuz 5 kuruşu bile alıp cebinize koymayın. Rızkı veren Mevlam sizlere nice güzel kapılar açar inşallah.
  • Deli 22.12.2025 09:47
    Yav hikaye ya bu gerçi çok para değil Fakire içi altın dolu tavuk verir padişah Oda tavuğu satar yav gidin işinize hadi
  • konuk 22.12.2025 09:37
    Maşalllah, aferin çocuklara ve ailelerine teşekkürler
  • ADALET 22.12.2025 09:34
    Bu çocukları ve onları yetiştiren ailelerini tebrik eder, yüce ALLAH'tan onlara sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir hayat dilerim.
  • Bozok 22.12.2025 09:30
    Maşallah çocuklarımıza. Bakanımızın da ziyareti çok güzel, çok anlamlı