Kocaeli’de spor tesisleri ve mesire alanı bölgesinde sürü halinde gezen başıboş köpekler, vatandaşa korku salıyor. Mahalle sakinleri, köpeklerin fazla oluşundan ve 30’a yakın köpeğin bazen bir arada dolaştığını söylüyor…

Kocaeli'nin Derince ilçesi Yenikent Mahallesi'nde bulunan Derince Belediye Spor Tesisleri ve Çenedere Mesire Alanı güzergahındaki ağaçlık alanı mesken tuttuğu öğrenilen çok sayıda başıboş köpek, özellikle okula giden çocuklar ve sporcuları tedirgin ediyor.

“KÖPEKLER AŞİRET GİBİ DOLAŞIYOR”

Mahalle sakinlerinden Nuran Uzunoğlu, bölgede yürümenin her geçen gün zorlaştığını belirterek, "Köpeklerin yanından kimse rahatça işe gidemiyor. Köpekler aşırı derecede fazla, aşiret gibi dolaşıyorlar. Bazen 30'a yakın köpeği birlikte görüyoruz. Ben saldırıya uğramadım ama saldırıya uğrayan çok kişi var. Özellikle çocuklara saldırıyorlar. Zabıtaya bildirdik, 'Aşıları yapıldı' deniliyor. Aşıyla ne alakası var? Köpekler toplanıp barınağa götürülsün istiyoruz. Hayvanları seviyoruz ama insanlar da mağdur edilmesin. Barınak yapılsın, lokantalardan artan yemekler oraya götürülsün. Yenikent pazarına giderken bu yollar çok tenha, sürekli korku içinde yürüyoruz" dedi.

"DÜN KÖPEKLER ÖNCE YEĞENİME SALDIRDI”

Zehra Kurt ise yaşanan bir saldırı girişimini anlatarak, durumun ciddiyetine dikkati çekti. Kurt, "Dün köpekler önce yeğenime saldırdı. O sırada bir hanımefendi müdahale ederek yeğenimi kurtardı. Daha sonra eşimle yeğenim köpekleri görüntüledi. Burada oturduğumuz için durumu sürekli görüyoruz. Bu bölgede çok sık saldırı oluyor" diye konuştu.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • mehmetm 25.12.2025 18:13
    Belediye başkanına sorsan halkı baş üstünde tuttukları söyler. Tatbikatta ise, halka ilgisi, örnekte olduğu gibi köpekleriyle olur.
  • Misafir 25.12.2025 18:00
    Köpekler ile hiç bir belediye ilgilenmiyor.Basibos cok var sokakda hani toplanacakti.Niye toplanmiyor soruyoruz bir çok şehir de böyle
  • Eyman 25.12.2025 17:46
    Köpekleri aşirete benzeten meczup, ula o kadar çete varken aklına gele gele aşiret mi geldi utanmaz! Aşiret dediğin yardımlaşmada bir araya gelen akrabalardır, ha bazen karşı karşıya gelebilirler; ama bu durum devletler arasında da var! Ayıptır ayıp.
  • Raşit 25.12.2025 17:38
    Bi kilo tavuk butuna bakar.