Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan ve yılbaşına kadar süreceği belirtilen etkinlikler, içerik tercihleri ve kullanılan semboller nedeniyle tartışma konusu oldu.

YEREL SİTELERDEN DUYURUSU BİLE YAPILDI

CHP yönetimindeki belediyenin "Yeni Yıl Festivali" adı altında birçok yerel haber sitesinden duyurduğu organizasyon, Osmangazi Meydanı'ndaki uygulamalarla eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

MEYDANDA "NOEL BABA" VE "NOEL ANNE" FİGÜRLERİ

Osmangazi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerde, çocuklar için hazırlanan eğlence alanlarında "Noel Baba" ve "Noel Anne" kostümü giymiş palyaçoların yer alması dikkat çekti. Osmanlı Devleti'nin kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin metfun bulunduğu tarihi ilçede, Hristiyan kültürüne ait sembollerin ön plana çıkarılması kamuoyunda rahatsızlık oluşturdu.

SOSYAL MEDYADAN 'PAPA'LI TEPKİ 

Görüntülerin yayılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları etkinliğe yönelik sert eleştirilerde bulundu. Vatandaşlar, yapılan organizasyonu "kültürel değerlerin yozlaştırılması" ve "Hristiyan ritüellerinin normalleştirilmesi" çabası olarak yorumladı.

Yapılan yorumlardan en çok dikkat çekeniyse, "Papa'nın Türkiye'ye gelmesi sonrası yanıltıcı propaganda yapanların Noel kutlama yarışına girmesi" oldu.

Sosyal medyada öne çıkan tepkilerde, "Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin yurdunda yapılanlara bakın", "Çocuktan eğitmeye, normalleştirmeye çalışıyorlar" ve "CHP'liler Hristiyan ritüellerine neden özeniyor?" ifadeleri yer aldı.

Bazı kullanıcılar durumu "Ata yadigarı CHP yönetimine geçerse sonuç bu olur" sözleriyle eleştirirken, belediyenin "yılbaşı soslu Noel festivali" düzenlediğini savundu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Postacı 26.12.2025 02:43
    Yılbaşı neyse de, noel kıyafetleriyle dolaşmak, bunlara özenmek nedir? Kadınları yarısı da tesettürlü.
  • Misafir 26.12.2025 02:41
    Ne bekliyordunuz siz Bursadan.
  • Selami 26.12.2025 02:37
    Wk gördün mü Bursalı Yılmaz aşağıda kendini Bir Rum Bursalı olarak nasıl savunmuş. Papanın yanında çalınan, ki organizasyonda devletin değil ,òzel bir kuruluşa aitti Tala al Bedru çalınmış mış. Bize na o rada çalınan müzıkten.
  • Tosunpasa 26.12.2025 02:16
    Atam izindeyiz söscügü eksik bisim laik tayfadan
  • Mehmet 26.12.2025 02:11
    Eğitim sistemi.