Almanya'da bir sosyal medya kullanıcısı tarafından hazırlanan ve kısa sürede yayılan video, iki farklı ülkede yaşanan büyük doğal afetlerin ardından yürütülen iyileştirme çalışmalarını mercek altına aldı. Videoda, Almanya'nın Ahrtal bölgesinde 2021 yılında yaşanan sel felaketi ile Türkiye'de 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin merkez üslerinden Hatay'daki son durum kıyaslandı.

RAKAMLARLA İKİ FELAKETİN KARŞILAŞTIRILMASI

Paylaşımda, Ahrtal'daki sel felaketinde 134 kişinin hayatını kaybettiği ve 475 binanın hasar gördüğü hatırlatıldı. Buna karşılık 6 Şubat depremlerinde 56 bin kişinin yaşamını yitirdiği ve şehirlerin neredeyse tamamen yıkıldığı vurgulandı. Videoda dikkat çekilen en önemli nokta ise felaketlerin üzerinden geçen süre ve yapılan icraatlar oldu.

Videonun Almanya ile ilgili bölümünde, Almanya Federal Meclisi'nden bir görüntüye yer verildi. Kürsüde konuşan Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Eş Başkanı Alice Weidel'in, Ahrtal'da dört yıl geçmesine rağmen çalışmaların hala tamamlanmadığını belirten eleştirisi dikkat çekti.

Görüntülerin devamında Hatay'ın depremden hemen sonraki yıkılmış hali ile iki yıl sonraki yeniden inşa edilmiş görüntüleri peş peşe verildi. Türkiye'de 2 yıl içinde 455 bin yeni konutun inşa edildiği ve adeta yeni bir şehir kurulduğu belirtildi. 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Kadir Arikan 05.01.2026 06:26
    Sayin Cumhurbasbakanimzi Recep Tayyip Erdogan Allah hem bü dünyada hem Ahirrete AZIZ eylesin
  • Almanya 03.01.2026 18:03
    Almanyanın aynı eski Osmanlı gibi bir altın çağı oldu ve hepsi bitti. Bugün Almanya hasta adam
  • Vrhkçç 03.01.2026 11:27
    Alman,laf boşuna mı Türkiye,yi kıskanıyor!
  • Sucu Abdullah 03.01.2026 09:35
    Türkiye nin en başarılı afet öncesi tedbiri Doğalgaz yangınlarına karşı aldığı önlemle 6 şubat 2023 te gece saat 04.17 deprem olmuş ancak doğalgaz yangını çıkmamıştır. Bu konuda BOTAŞ ı tebrik etmek gerekir. Halbuki 1995 Japonya KOBE depreminde 5000 kişi doğalgaz yangınından can vermiştir
  • Sucu Abdullah 03.01.2026 09:22
    Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın afet öncesi tedbirler çok önemli bu önlemleri almanın yolu da İmar planlarının jeolojik jeoteknik etüt raporlarına göre yapılması gerekir. Türkiye'nin en büyük sorunu imar planlarına etkili ve yetkili müdahalesi ve plancılar dan hesap sorulmaması.
Daha fazla yorum görüntüle