Suriye ordusu Halep'te terör örgütü YPG’nin işgalindeki Eşrefiye ve Beni Zeyd mahallelerini büyük ölçüde kontrol altına aldı.
Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG/SDG'nin Halep'i terk etmesi için gece 03.00 ile 09.00 saatleri arasında süre tanındığını ve bu saatler arasında ateşkes uygulanacağını duyurmuştu, Suriye'nin YPG'ye verdiği süre doldu.
Suriye ordusunun Halep kent merkezindeki operasyonları sonrasında bir mahalleye sıkışan terör örgütü YPG/SDG unsurlarının, Fırat Nehri’nin doğusuna gönderilmesi için “tahliye” süreci başladı.
Ancak teslim olmayan bazı teröristler gelen otobüslere kurşun yağdırdı.
TAHLİYE BEKLENİRKEN ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDILAR
CNN Türk ekibi, SDG'li teröristlerin tahliyesini takip etmek üzere Şeyh Maksud mahallesinin giriş noktasında bulunuyordu. Muhabirin canlı yayında süreci aktardığı sırada, bölgeden peş peşe şiddetli patlama ve silah sesleri yükselmeye başladı. Tahliye için bölgeye giren otobüslerin bulunduğu noktada başlayan çatışma üzerine güvenlik güçleri, basın mensuplarının ve sivillerin derhal bölgeden uzaklaşmasını istedi.O anlarda yaşananlar kameralara yansıdı.
-
EROL
10.01.2026
05:18
fırat ın doğusu bizim güneydoğu gidip orayı mı karıştırın deniliyor
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Uyan Türkiyem
10.01.2026
00:53
Yani Fırat doğusuna gidin orda herşey serbest bu saçmalık yılanın başı küçükken ezeceksin bunların kanında ihanet var Ermeni terör çeteleri kansizlar
Beğen
/ 14 kişi beğenmiş
-
Türk
10.01.2026
00:45
Bu teröristlerin anlayacağı tek dil imha edilmelidir..
Beğen
/ 10 kişi beğenmiş
-
Koparan
09.01.2026
23:54
YPG, SDG denilen teröristler kurt değil. Eskiden ermeni teröristleri bin kurdugu ASALA teröristler..! Sadece isim değişikliği. Avrupa'da 45 Türk diplomatlarimizi katleden. Ermeni teröristleri.
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Kayacık
09.01.2026
23:04
Neden Fırat ın doğusuna müsaade veriliyor, anlamadım. Fırat ın doğusu Suriye nin düşmanı değil mi ?? Oraya geçip oradan mı Suriye ye saldıracaklar. Bu mu isteniyor ??
Beğen
/ 9 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle