Suriye ordusunun PKK/YPG'nin Suriye uzantısı SDG işgalinden kurtardığı Halep’in Şeyh Maksud mahallesinden 400 terörist gece saatlerinde Genel Güvenlik ve Kızılay araçlarının eşlik ettiği 8 otobüsle bölgeden çıkarıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ UNSURLARI TESLİM OLDU

Suriye ordusunun PKK/YPG'nin Suriye uzantısı SDG’li teröristlere yönelik düzenlediği başarılı operasyonun ardından Halep'in Şeyh Maksud mahallesinde terör örgütü unsurlarının tahliyesi dün başladı. Suriye yerel medyasında yer alan bilgilere göre, aralarında yaralıların da bulunduğu yaklaşık 400 terörist, Genel Güvenlik ve Kızılay araçlarının eşlik ettiği 8 otobüsle gece saatlerinde bölgeden çıkarıldı.

HALEP'E TEKRAR SU TAKVİYESİ BAŞLADI

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Halep'in ana su kaynağı olan Baberi Su İstasyonu'ndan kente pompalanan suyun dün SDG tarafından kesilmesi sonrası devam eden çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Muhammed el-Beşir, "Halep’e su temini yeniden başlatıldı. Kesintilerin önlenmesi ve hayati hizmetlerin sürekliliğinin korunması için gerekli tüm tedbirleri almaya kararlıyız" dedi.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Mehmet 12.01.2026 04:16
    Sivillere saldıranlar niye otobüs lerle gönderiliyor.doguyu paylastinizmi serbest bırakılması doğru değil.
  • müslüman 11.01.2026 21:22
    Anlaşmalı kovma gibi israil onları Türkiyeye karşı kullanır TÜRKİYE UYANIK OL.
  • Zeynel İçen 11.01.2026 20:28
    Bunları sağ göndermek bu Suriye nin bölünmesi demek ben türkiyenin yerinde olsam sınırımdan 30 km derinlikte bir güvenlik koridor oluşturur şaradan bir cacık olmaz önceliğimiz tc olmalı bence
  • Misafir 11.01.2026 19:40
    Bölge dışına çıkarildıklarına göre suhuletle gereği yapılmalidir,
  • Bahadır 11.01.2026 19:06
    Onları sarı bölgeye göndermek süriyenıin bölünmesini kabul etmek anlamına geliyor. Dağ fare doğurdu.
Daha fazla yorum görüntüle