İstanbul Esenyurt'ta pazar alanına bırakılan araç tezgah kurulumunu engelleyince esnaf kendi çözümünü üretti. Sürücünün hatalı parkı ve pazarcıların aracı sürükleyerek yerini değiştirmesi tartışma yarattı.

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden Esenyurt'ta yaşanan park krizi, ilginç görüntülere sahne oldu. Semt pazarının kurulduğu sokağa aracını park edip giden bir sürücü, sabah saatlerinde tezgahlarını açmak isteyen esnafı zor durumda bıraktı. Aracın sahibine ulaşamayan ve tezgahlarını kuramayan pazarcılar, çareyi aracı itmekte buldu.

TEZGAH AÇAMAYINCA ARACI İTTİLER

Sabahın erken saatlerinde satış yapmak için hazırlıklarına başlayan pazar esnafı, tezgah alanını işgal eden otomobili görünce şaşkına döndü. Dakikalarca araç sahibini arayan ancak bir sonuç alamayan esnaf grubu, daha fazla vakit kaybetmemek için bir araya geldi. Yaklaşık 10 kişilik bir grup, el freni çekili ve viteste olduğu tahmin edilen aracı iterek yerinden oynatmaya çalıştı.

HEM SÜRÜCÜ HEM ESNAF TARTIŞMA KONUSU OLDU

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, esnafın aracı yan taraftan iterek zorla sürüklediği ve lastiklerin asfalt üzerinde kaydığı görüldü. Aracın mekanik aksamına zarar verme ihtimalini göze alarak otomobili sürükleyen pazarcılar, aracı kenara çektikten sonra tezgahlarını kurmaya devam etti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte olay iki yönlü bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Birçok vatandaş, pazar kurulacağını bile bile aracını oraya bırakan sürücünün sorumsuzluğunu eleştirirken, diğer bir kesim ise başkasının malına zarar verme potansiyeli taşıyan bu müdahaleyi ve esnafın kendi adaletini sağlama yöntemini tepkiyle karşıladı. Olay sonrası araçta hasar oluşup oluşmadığı ise bilinmiyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Misafir 14.01.2026 08:50
    Aracı bırakan belki bilmiyor oraya pazar kurulacağını belki de sorumsuzluk yapmış ama her iki durumda da pazarcılar kişinin malına zarar vermekten suçlu. Trafiği arayıp aracın çekici ile çektirilmesini sağlamalıydılar.
  • Miklet 14.01.2026 08:40
    Bu çağda bu pazarlar niye varki
  • Bozkurt 14.01.2026 08:33
    Hem MTV vereceğiz hem park edemeyeceğiz devlet bir el atsın Burhaniyede esnaf elinde ne varsa yola diziyor belediye birşeyler yap yok sandalye yok külah
  • Muallim 14.01.2026 08:12
    Arabaya zarar verme hakkınız yok. Kaporta ezilir öyle. Haklıysan trafiği ararsın gerekeni yapar.
  • Oktay 14.01.2026 07:53
    Sokakta pazar olayı bitmeli.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek