HABER7

Ankara’nın “Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge” doktrinine ayak direyen Suriye PKK’sının Şam yönetimiyle imzalanan 10 Mart mutabakatının gerekliliklerini yerine getirmemesi üzerine 6 Ocak’ta başlayan süpürme harekatı 10 günde nihayete erdi. Türkiye destekli Suriye ordu güçleri, SDG/YPG unsurlarının kontrol ettiği toprakları özgürleştirdi, petrol sahalarında hakimiyet sağladı, barajlar, hudut kapıları ve stratejik bütün noktaları ele geçirdi. SDG başı Ferhat Abdi Şahin teslim bayrağı çekerek Haseke şehrinin valiliğine razı oldu.

Türkiye’nin devlet aklıyla şekillenen Suriye’de yepyeni bir dönem açıldı.

Yıllarca Esed rejimine boğdurulmak istenen halk tamamen hürriyetine kavuşurken, ülkenin kuzeyi ve petrol sahalarında kurulmak istenen Siyonizm güdümlü ‘teröristan’ planı yerle bir edildi. Suriye’de tam 14 yıldır bölücü kantonlar oluşturan, son 10 senedir devasa genişlikte toprakları işgal etmesi sağlanan SDG/YPG’nin kanlı rüyalarına en büyük engel, Türkiye’den geldi.

Suriye’nin birlik ve bütünlüğü noktasında Başkan Erdoğan’ın yıllardır süregelen kararlı siyasi söylemi, günümüzde haklılığını ve doğruluğunu bir kez daha tescilledi.

KARŞINIZDA ARTIK 'HASTA ADAM' YOK

Türkiye’nin milli değerlerinden ve egemenliğinden asla taviz verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Erdoğan, geçmişin zayıf devlet yapısının geride kaldığını sıklıkla dillendirdi. Türkiye’nin artık “Osmanlı’nın hasta adamı” veya “Cumhuriyetin çömez devleti” olmadığını haykıran Başkan Erdoğan, 1970’li ve 90’lı yılların güçsüz imajından tamamen sıyrıldığını her fırsatta vurguladı.

OYUNLARI BOZACAĞIZ

Türkiye’nin Suriye başta olmak üzere Irak ve Libya gibi stratejik bölgelerde kurulan uluslararası “oyunları bozma” iradesini sert ve kararlı üslupla her platformda ifade eden Başkan Erdoğan, Şam gibi tarihi merkezlere yönelik kardeşlik ve dini bağlara dayalı gelecek vizyonunu sıklıkla kamuoyu ile paylaştı.

BEDEL ÖDETMEK İSTEYENLERE HODRİ MEYDAN

Dış politikada mazlumların ve mağdurların yanında yer alma vizyonunun altını çizen Başkan Erdoğan, Türkiye’ye bedel ödetmek isteyenlere karşı “hodri meydan” ifadesiyle açıkça rest çekmekten geri durmadı.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bölgesel güç olarak statükoya meydan okuyan, “Biz bitti demeden bitmez” anlayışıyla diplomasiye yön veren Başkan Erdoğan’ın tam 11 yıl önce yaptığı paylaşım adeta bugünün saha şartlarının öngörüsü olarak yeniden gündeme geliyor:

“Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Furkan 19.01.2026 18:35
    Allah,uzun ömürler versin.
  • Müstecebi 19.01.2026 16:40
    Rabbimiz ömrünü bereketli eylesin İki Cihan da AZÎZ olasın Sen bize Rabbimizin büyük lütfusun KOCA REİS.