Haber7 - ÖZEL

Suriye’deki işgal ettiği topraklar, barajlar, petrol ve doğalgaz sahalarını kısa sürede Suriye ordusuna kaybederek kaçan SDG/YPG’nin içine düştüğü çaresizlik İsrail medyasına yansıdı.

Hamilerinden beklediği desteği bulamayan terör aparatlarının yaşadığı büyük çöküş, İsrail kamu yayıncısı Kan 11’deki programda gözler önüne serildi.

SİYONİSTE SALYA AKITTI: ‘BİZİ KÖPEKLERİN ÖNÜNE ATTINIZ’

Örgüt, yıllardır İsrail ile kurduğu gayrimeşru bağların karşılığını sahada askeri destek olarak almayı beklerken, İsrail’in sadece “kınama” açıklamalarıyla yetinip sahada kılını bile kıpırdatmaması, SDG/YPG'nin yalnızlığını ve çaresizliğini tescilledi.

SDG’nin eski sözcüsü Mustafa Bali, İsrail devlet kanalına verdiği beyanata adeta İsrail ve Batı'dan destek dilenerek uğradıkları hezimeti itiraf etti. Kan 11’in Arap Dünyası Masası Şefi Roi Kais’e konuşan terörist Mustafa Bali, “ABD ve Batı bizi terk etti, bize ihanet etti ve bizi köpeklerin önüne attı” diyerek, efendileri tarafından nasıl kenara itildiklerini ifade etti.

Bali, İsrail'in Suriye'nin güneyindeki Dürzi azınlık için devreye girmesine rağmen, YPG/SDG unsurları için İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar'ın kınama mesajları dışında sahada somut adım atmadığından dert yandı.

Terör örgütü adına konuşan Bali, yerel Arap aşiretlerinin de rejimle işbirliği yaparak kendilerine karşı “Truva atı” görevi gördüğünü söyledi. SDG elebaşılarından Bali, bölgedeki halk desteğini tamamen kaybettiklerini dolaylı yoldan kabul etmiş oldu.

Köşeye sıkışan terör örgütü sözcüsü, Türkiye’yi hedef alan asılsız iddialara sarıldı. Terörist Bali, “İsrail ve Türkiye arasında Paris'te yapıldığı iddia edilen gizli anlaşmadan” bahsederek, yaşanan hezimetten bu hayali anlaşmayı sorumlu tuttu.

Sahada kısa sürede silinmelerindeki başarısızlığı örtbas etmeye çalışan örgüt sözcüsü Bali, halkın İsrail'i sorumlu tuttuğunu iddia ederek Tel Aviv yönetimini harekete geçmeye ve kendilerine yardım etmeye çağırdı.

Haberi sunan Roi Kais ise sahadaki durumu özetlerken, Suriye ordusunun terör örgütü YPG/SDG karşısında büyük zafer kazandığını belirtti. Kais, Suriye ordusunun son günlerde ileri atıldığını ve Kürt güçlerinin geri çekilmesine ve çökmesine neden olduğunu ifade etti. İsrailli gazeteci, terör örgütünün “sırtı duvara dayalı halde”, şartların kendilerine dayatıldığı bir anlaşmaya mecbur kaldığını aktardı.

Suriye yönetimi ile varılan 10 Mart mutabakatı ve 18 Ocak ateşkes anlaşmasının maddelerine uymamakta direnen terör örgütü SDG elebaşılarının İsrail karşısındaki vaziyeti, sadece maşa olarak kullanılıp işleri bittiğinde nasıl kenara atıldıklarını gösterdi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Bozkırlı 20.01.2026 20:57
    Siz köpekleri kullandılar miladınız bitti leş oldunuz leş