Suriye'de sıcak saatler yaşanıyor. Terör örgütü YPG/SDG'ye 20 Ocak'ta verilen 4 günlük mühletin dolmasına saatler kala, bölgedeki askeri hareketlilik ve diplomatik trafik hız kazandı. Şam yönetimi, örgütün askeri ve idari entegrasyona dair somut bir plan sunmaması halinde operasyon düğmesine basmaya hazırlanıyor.
Son 4 günlük süre içerisinde terör örgütü YPG/SDG'nin ateşkesi defalarca ihlal ettiği bildirildi. Kamikaze dronlar ve ağır silahlarla düzenlenen saldırılarda 10'dan fazla Suriye askeri hayatını kaybederken, 25'ten fazla asker yaralandı. Çatışmalarda sivillerin de yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Halep'in doğusu, Haseke'nin güneyi ve Ayn el-Arab hattında konuşlanan Suriye ordusu birliklerine yönelik taciz ateşleri zaman zaman devam etse de, son saatlerde gerilimin yüzde 60-70 oranında düştüğü gözlemlendi.
-
Das
25.01.2026
01:50
Süre doldu gene uzatmislar
Beğen
-
Mert
24.01.2026
19:31
Niye, sen de ordamıydın, oyunu sen mi kurdun Derbeder
Beğen
-
Vatandaş
24.01.2026
19:21
Temizlik zamanı süreyi uzatmayın ve bitirin yarınlar için herhangibir tolerans söz konusu yapmayın
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Devlet
24.01.2026
19:16
Esas mesele israilin süveydada girdiği yerler bunu kimse gündeme getirmiyor.Hadi golon tepelerini anladık o eski bir mesele peki süveydada girdiği yerler nolacak şama 20 km yaklaşmış.Başkentinde bence kuzeye taşınması lazım.İsrail tehdidinde bir başkent olmaz sürekli.
Beğen
-
Derbeder
24.01.2026
18:42
Başlamaz ortada Suriye diye bir yer yokki başlasın herşey numara ve oyundan ibaret
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle