Mersin'de sahilde ölmüş bir caretta caretta (İribaş deniz kaplumbağası) daha bulundu. Son 15 gün içerisinde şehir genelinde sahillere vuran ölü caretta caretta sayısı 7'ye çıktı.

Paylaşılan bilgilere göre, Çeşmeli Mahallesi sahile nesli tehlike altında olduğu için ulusal ve uluslararası düzeyde koruma altında bulunan caretta caretta ölüsü vurdu.

Deniz kaplumbağasını sahil de gezintiye çıkanlar fark etti.

Erdemli ilçesinde son bir hafta 3 deniz kaplumbağası ölüsü kıyıya vururken, il genelinde 15 günde bu sayısının 7 olduğu öğrenildi.

Uzmanlar, deniz kaplumbağalarının kış göçü döneminde açık denizde balıkçılıkta kullanılan trol ve uzatma ağlara takılarak boğulduklarını ve dalgalarla kıyıya vurduklarını değerlendirdiklerini söyledi.

MERSİN KÖRFEZİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ayas, Mersin Körfezi'nin caretta caretta ve chelonia mydas yeşil deniz kaplumbağaları için önemli bir alan olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Ayas, bu kaplumbağa türlerinin üreme, çiftleşme ve yuvalama faaliyeti için Doğu Akdeniz'de tüm kıyılara geldiklerini anlattı.

Serkan Karahaliloğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Serkan Karahaliloğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi'nin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Sektöre TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programının kurgu ekibinde başladı. 2022 yılından itibaren çalışmakta olduğu haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var