Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiryakos Velopoulos, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye politikası ve askeri gemi konuşlandırma stratejisine ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından 2023 yılında imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Atina Bildirgesi ile iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem başlamıştı. Miçotakis’in bu kapsamda önümüzdeki aylarda Ankara’ya gelmesi planlanıyor.

Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiryakos Velopoulos, Başbakan Miçotakis'in muhtemel Ankara ziyaretini hedef aldı. Velopoulos, Türkiye'nin Ege'deki tutumunu gerekçe göstererek, Miçotakis'in Ankara'yı ziyaret etme hakkı olmadığını öne sürdü.

Velopoulos açıklamasında, Belen isimli fırkateynin Hint Okyanusu'na gönderilmesini de eleştirdi. Geminin Türk tarafının hamlelerine karşılık vermek amacıyla Ege Denizi'nde tutulması gerektiğini savunan Velopoulos, hükümetin bu konudaki açıklamalarını teori ve gülünç mazeretler olarak nitelendirdi.

Velopoulos, Türkiye Ege'yi iki yıl boyunca kapattığında Başbakanın kurdun ağzına giderek Ankara'yı ziyaret etme hakkı bulunmadığını belirterek, fırkateynin yerinin Hint Okyanusu değil Ege olduğunu kaydetti.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 20 Yorum Var
  • Reklamcanavari 31.01.2026 18:14
    Sevdim bu adamı ya. Miço gitse Avrupa dagildiginda bu adamın ilk işi Osmanlı da olduğu gibi Türkiye ile birlik kurmak olacak.
  • Tctürk 31.01.2026 17:06
    Yunan kim ya hangi otelde kalıyorlar
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek