HABER7

Bölgede yaşanan jeopolitik olumsuzlukları Türkiye içlerine taşıma gayretine bir yenisi daha eklendi.

Suriye’deki çatışma atmosferi üzerinden Terörsüz Türkiye’yi hedef alan provokasyonların ardından şimdi de İran’da ABD ile tırmanan gerilimin Türkiye’nin bekasını tehdit ettiği söylemi üretildi.

Kamuoyunda infial uyandıran sözleriyle tanınan Erol Mütercimler, İran’daki rejimin devrilmesi ihtimali üzerinden Türkiye’ye ömür biçti.

Sözcü TV’de konuşan Mütercimler, “İran giderse Türkiye’nin ömrü 60 dakikadır” dedi.

ABD’nin olası İran’a saldırısı durumunda “Türkiye’nin hayatta kalmak için reelpolitik seçim yapmak zorunda kalacağını” öne süren Mütercimler, ABD, İsrail ve İran arasındaki gerilimde Ankara’nın bir tarafı “feda etmek” zorunda kalırsa bunun mecburen İran olacağını iddia etti.

Türkiye’nin güvenliğinin ve bütünlüğünü İran’a endeksleyen Erol Mütercimler, şunları söyledi:

“19. yüzyıl, 20. yüzyılda olduğu gibi 21. yüzyılda hala boğazlar, deltalar en stratejik coğrafi konumlar. Onun için ‘Türkiye'yi nasıl etkiler?’, ‘Türkiye-İran ilişkileri ne olur?’ diyorsanız evet, o zaman Türkiye reelpolitik açısından pozisyonunu seçmek zorunda çünkü sonuçta bu devletin yaşaması gerekiyor. Buranın yaşaması gerekiyor. Buranın yaşaması gerektiğinde bir tarafı feda etmek zorundasınız. Şimdi siz ABD, İsrail, İran... E peki Türkiye burada tercih zorunda kalırsa bu durumda kimi tercih edecek? Öyle nasıl bir şey olacak burada? (İran’ı feda eder diyorsunuz.) Mecbur... Buradaki iç savaş çıkmasını, parçalanmasını engellemek zorunda. İran giderse, Türkiye reelpolitik doğrultusunda hareket edemezse Türkiye’nin ömrü de 60 dakikadır.”

Mustafa Ekrem Balaban Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mustafa Ekrem Balaban

Editör Hakkında

1991 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sinema ve Televizyon alanında tamamladı. Kariyerine medya sektöründe Editör/muhabir olarak başladı; sağlık, eğitim ve sosyal sorumluluk temalı birçok projede görev aldı. Röportaj, saha çekimleri ve haber içerikli prodüksiyonlarda aktif rol üstlendi. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kurumlarla ve kanallarda çalışarak sosyal içerikli kısa belgeseller ve tanıtım videoları hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 206 Yorum Var
  • Hüseyin 07.02.2026 20:59
    Parasız kaldı, yorumlarda kendine sövdürüp para koparacak sanırım
  • Ayhan 06.02.2026 15:27
    Sana yazacak çok şey var ama ona bile degmezsin sen öyle birşeyde 60dakikada ülkesini terk edecek meziyetlerden birisin belli
Daha fazla yorum görüntüle